1. 1.
    +9 -2
    birinci nesil: buradaki bir sözcüğünden sözlüğün ilk nesli olduğunu farketmekteyiz. ayrıca inci kelimesi de subliminal bir mesaj olarak bize iletilmektedir.

    ikinci nesil:iki sözcüğü burada hem gerçek hemde mecaz anlamıyla kullanılmıştır. şöyle ki iki sözcüğü otuzbir çekilirken ikinci sırada yer alıp artık işe başlandığını gösterir. ayrıca inci kelimesi gene yerleştirilmiştir.

    üçüküncü nesil:burada yine yazarın kendine has kelime oyunlarıyla çük ve üç kelimesinin birleştirilmesine şahit olmaktayız. ayrıca inci kelimesinden sıkılan yazar ünlü değişmesi yaptırtarak üncü ekini yine bize yollamıştır

    dötüncü nesil:burda yazar hem diksiyon bozukluğu olan insanlara hemde kekemelere bir mesaj yollamıştır. döt burda züt anlamıyla kullanılmış ancak yazar toplumsal mesaj vermiştir.

    bebişinci:burda yazar bu neslin yaş ortalamasına bakarak böyle bir ifade kullanmıştır. nitekim bebiş kelimesi daha çok genç toy insanlar arasında kullanılır. ayrıca inci kelimesi kullanılarak eski nesillerin gönülleri alınmaya çalışılmıştır.

    analtıncı:yazar neslin adını girerken kendi iç dünyasında fantezilerinde yaşattığı durum ve istekleri başkalarına da aktarmak istemiş ve bunda kısmen başarılı olmuştur. nitekim bazı yerlerde anaı kullanarak dinsizliği teşvik ettiğide söylenmiştir.

    yemişinci nesil:yemiş kelimesi burda gireni çıkanı çok anlamında kullanılmıştır. nitekim en son gelen nesil olduğu için gibindirik bir tabirle dikkate alınmamışlardır.
    ···
   tümünü göster