1. 26.
    +1
    değerini bilmiyoruz dıbına koyayım şunun.

    tasavvufta hû anldıbına gelen, insanoğluna verilen en büyük nimet.

    nefesin biyolojik ya da fizyolojik etkilerinden ziyade parapgiboloji içerisindeki rolü daha önemli. örneğin meditasyon. meditasyon nefes tekniği ile yapılan yavaş tempolu zihin boşaltma uygulamasıdır. insan kafasını kurcalayan bir çok düşünceden nefesi sayesinde kurtulabilir, gevşeyebilir, rahatlayabilir.
    örneğin rabıta, yani halk dilinde astral projeksiyon. rabıta için nefesi dinlemek, nefesi izlemek ve yavaş/derin nefes alıp, hızlı vermek gerekmektedir. oksijen beyindeki hücrelere doldukça şakra noktaları açılır ve bilinç beden kontrolünden kurtulur. kilitli noktaları açan ve mutlak özgürlüğü sağlayan bir nevi anahtar gibidir nefes. bilinç özgür olunca havada asılı kalır ve elektron yörüngelerinde gezinmeye başlar, seyahat eder.
    örneğin kavli ya da fiili dua ritüelinden sonra üfleme geleneği. nefes içerisinde manevi bir enerji taşır. bunu bir yerden başka bir yere nakleder. bir sure okunduktan sonra göğüste tutulan nefes bu zikirleri işittiği için vücuttan atıldığında temas ettiği alıcılara da duyurur. tabi bu frekans bizim kulaklarımızın algılayamayacağı bir tondadır. bir araç işlevi görmektedir.

    nefes değerlidir panpa. boşuna yunus hû allah hû dememiş...
    ···
   tümünü göster