1. 1.
    +1
    ne övünülmesi ne de utanılması gereken bir olayın yanlış anlaşılıp övünülmenin ötesinde yüceltilmesidir. hatta bu cümlenin sahipleri 2006'da "osmanlı şehrinde öyle şey mi olur" diyerek lgbt onur yürüyüşünü iptal ettirmişlerdi. osmanlı'da gaylerin durumunu aşağı yukarı şu alıntı özetler sanırım :

    ... (tanzimat'tan ve 1854'teki kırım savaşı'ndan sonra) kadın düşkünleri çoğaldı, delikanlı meraklıları azaldı. oğlancılık sanki yere battı. istanbul'da eskiden beri delikanlılara karşı olan aşk ve ilgi kızlara yöneldi. sultan üçüncü ahmed zamanından beri devam eden káğıdhane seyri daha fazla rağbet buldu. gerek orada, gerek bayezid meydanı'nda arabalara işaret verme usulü gelişti. devletin önde gelenleri arasında kulamparalığıyla meşhur kámil ve álî paşalar ile onlara mensup olanlar kalmadı. halbuki álî paşa yabancıların eleştirisinden çekinerek kulamparalığını gizlemeye çalışırdı.

    cevdet paşa, mâruzat

    biraz daha bilgi sahibi olmak isteyenler "hiz oğlanları"nın kimler olduğunu irdeleyebilir. neyse konudan sapmamak lazım. osmanlı'da homociksüel erkeklerin durumu aşağı yukarı buyken, bursa'da lgbt yürüyüşünün "osmanlı'ya başkentlik yapmış bir şehirde bu yürüyüşün uygun düşmeyeceği" düşünülerek iptal edilmesi, güler misin ağlar mısın'dan başka birşey değildir.

    peşin edit : entry okuyunca zorlarsanız homofobik bulabilirsiniz, bulmayın.
    ···
   tümünü göster