1. 1.
    +1
    @13 sırayla cümlelerine cevap yazıyorum kardeş.bu arada üşenmeyip okuyup bu kadar cevap yazmana da çok sevindim açıkçası.
    oruç tutuyorsun akşam ve sahurda at gibi yiyorsun kalan 11 ay yine at gibi yiyorsun kimsenin oruçla fakirleri anladığını sanmıyorum.
    hristiyanlık ve musevilik allahın gönderdiği din değil mi onlara inananlar , ona göre yaşayanlar neden yansın ki?
    aslı bozulduğunu biliyorsak nasıl güveniyoruz , dinle ilgili öğretilen herşeyin doğru olduğuna nasıl inanıyorsun hepsinin bir uydurmaca olmadığı nerden belli?
    dayakla korkuyla ve tehditle zorbalıkla yapılan şeylerden ne hayır gelir neden islam bu tarz şeylerle bazı şeyler yaptırmaya çalışıyor? hoşgörü dini ?
    recm cezası yoktur demişsin bunun yapıldığı kanıtlıdır hatta peygamder döneminde olduğu da söylenir. ayrıca zina edenleri incitiniz de bir ayettir.
    osmanlının dıbına koyim bana osmanlıyı araştır deme.
    allah canını acıtmayacak şekilde yavaş vurun demiştir demişsin bu bir çeviridir ve çevirinin yüz türlü şekli var bu detayı da muhtemelen yorum olarak eklemişlerdir ayırıca bu ayete güvenip öldüreyise dövenler var bunların olacağını görmemiş mi allah?
    ateistlerin sonu ölümdür de bir ayettir. zina ve bunun kaynağını da göstericem.

    edit: bakara 191 - onları nerede yakalarsanız öldürün , zira kafirlerin cezası böyledir.
    nisa 34 - itaatsizliklerinden (baş kaldırmalarından) korktuğunuz (kadınlara) ise (önce) nasihat ediniz. Ve (sonra da) yataklarında yalnız bırakınız. Ve (hâlâ itaat etmezlerse) onlara vurunuz.
    nisa 16 - Sizler zina edenlerin her ikisine de eziyet edin. Eğer onlar tevbe edip kendilerini ıslah ederlerse onlardan vazgeçin.
    ···
   tümünü göster