1. 1.
    0
    recm islamda vardır.

    1. Hz. Peygamber bir hadîsinde “Bir Müs­lüman’ın kanı ancak şu üç sebepten biri ile helâl olur: Zina eden evli, haksız yere birini öldüren ve islâm dinini terk eden kimse öldürülür.” (Müslim, Hudûd,12-14.)

    2. Bekâr bir çoban ile evli bir kadın zina edince, yakınları tarafından durumun Hz. Peygambere sorulması üzerine Hz. Peygamber, çobana 100 değnek, kadına ise recm takdir etmiştir. Kadın da zina ettiğini itiraf edince ona recm cezası uygulanmıştır. (Buharî, Hudûd, 30,34, 38, 46.)

    3. Maiz adlı şahıs, Hz. Peygamber’e gelip zina ettiğini söyleyip suçunu dört defa ikrar etmiş ve Allah’ın hükmünün kendisine uygulanmasını istemiştir. Daha sonra recme başlandığında kaçmaya çalışırken birisi tarafından öldürülmüş, bunu öğrenen Hz. Peygamber ise; “Keşke onu öldürmeyip bana getirseydiniz.” demiştir. (Buharî, Hudûd, 21,22,25,28,29.)

    4. Hz. Peygamber’e gelen bir kadın zina ettiğini itiraf edip cezalandırılarak temizlenmesini isteyince, Hz. Peygamber önce onu tevbe etmesi için, sonra çocuğunu doğurması için, daha sonra da çocuğunu bir müddet emzirmesi için göndermiş; ancak kadının yine ısrar etmesi üzerine recm edilmiştir. (Müslim, Hudûd, 22.)
    ···
   tümünü göster