1. 26.
    +1 -2
    @31 cevabı kendin verdin işte. tüm insanlığa gönderilen bir kitapta muhafazid ile sohbet ediyor, muhafazid'in evine çağrılmadan gitmeyin diyor, muhafazidin karılarıyla perde arkasından konuşun diyor...

    kelimeler yetmiyor ve biz de bir sürü tercümeyi okuyup yorum yapıyoruz işte. tek bir tercümeye bağlı kalmıyoruz.

    teknolojiden bahsetsin demiyoruz. tüm zamanlarda geçerli olan bir kitapsa eskiyen hükümler olmaz diyoruz. "sadece" o dönem için geçerli ayetler olmaz, tüm dönemleri kapsar diyoruz. bak mesela "yalan söylemeyin" dersen tüm zamanlar için geçerli olur. ama ebu leheb midir nedir, ona küfredersen kitapta, sadece o dönem için geçerli bir toplumu kontrol altına alma kitabı olur.

    umarım senin kızın tecavüze uğramaz. ben sadece kuran'daki aşırı uçtaki cezaları eleştirdim. tecavüzcüyü tartışılmış ve kabul edilmiş kanunlarla yargılayıp insancıl ceza verirsin. öldürmek veya 100 sopa vurmak insanca değildir. hele hele islamiyet'te bahsedilen allah'ın söyleyebileceği şeyler hiç değildir. kaldı ki şu anki evrensel hukuka da aykırıdır, bu da kuran'ın tüm zamanlarda geçerli olmadığını, allah'ın ileriyi göremediğini gösterir.
    zira hırsızın elinin kesilmesi şu an genel olarak tasvip edilmeyen bir cezadır.

    30 yıl fakir yaşadın çünkü bu dünya adaletsiz. dini inancın var çünkü adalet istiyosun, kendini avutmak istiyosun.
    ···
   tümünü göster