1. 151.
    +6 -1
    kitabı, dizisi ve filmi arasında büyük boşluklar olan bir karakterdir bu sherlock holmes.

    hangisini en çok beğendiniz diye sorarsanız kitap-dizi-film diyebilirim.

    filmdeki sherlock holmes'a değinecek olursak bu sherlock tony stark+jack sparrow karışımı bir şey olmuş. dövüşmesini iyi biliyor. kung fu yapıyor. meditasyonla hareketleri önceden görüp 4 adamı birden dövmeler falan filan. fakat kitapta bunun aksine sherlock pek iyi dövüşemez. bastonu kullanmasını iyi bildiği söyleniyor.ama 2 tane eli sopalı adamdan dayak yiyip hastanelik olduğu vardır. neyse filmdekine pek eyyorlama yapmıycam dizidekine geçelim.

    dizideki sherlock ise fazla ukÂla.watson'ı çok fazla eziyor. sadece watson'ı değil etrafındakilere de çok gıcık davranıyor. fazla kibirli. kendini beğenmiş oynuyor.ya da diziye böyle uyarlanmış popüler olabilmek için. çok fazla böbürleniyor.ama kibri biraz daha azaltsalar daha iyi olur belki de.ayrıca dizideki watson'a da değinmek gerekirse çok fazla konuşuyor, itiraz ediyor. halbuki kitaptaki watson sherlock'a ölümüne bağlı,bir dediğini iki etmeyen, sadık bir dost, kardeş gibidir. dizide aralarındaki bu ilişkiye fazla yüzeysel bakılmış. daha soğuk diyaloglar, davranışlar vesaire. mesela bir vaka oluyor. sherlock müşterisine "merak etmeyin en iyi adamımı bu vakaya yollayacağım" diyor. ardından watson "yapma sherlock hiçbir işin yok evde boş boş oturuyorsun" gibilerinden laflarla söyleniyor. mızmızlık ediyor kısaca.

    ha bir de dizide şu ilgimi çekmedi değil. sherlock holmes'a s02e01'de bir vaka geliyor. irene adler ile ilgiliydi yanlış hatırlamıyorsam. sherlock'un kardeşi gerçek müşteriyi söylemiyor. sherlock'ta gerçek müşteriyi söylememesine rağmen biraz geveledikten sonra işi kabul ediyor.ama kitapta böyle değildi.

    "ben sadece bir ucu kayıp vakaları çözerim.iki ucu birden kayıp olan vakalarla ilgilenmiyorum" diye giderini yapmıştı. sherlock'un kişiliği önemli. bunlar diziye pek uyarlanamamış.

    herneyse ekşiye yazacağıma buraya yazdım binler kıymetinizi bilin.

    özet geç bin diyenler için:kitabı en iyisi. okumayanlara tavsiye edilir. hikaye şeklinde sevmeyen tek tek birbirinden bağımsız 56 * hikaye şeklinde martı yada tutku * yayınlarından alıp okusunlar. daha çok keyif alacağınıza eminim.

    özet geç bin i özet geç diyenler için:kitabı okuyun amk. daha nasıl kısaltayım.

    221b baker street'ten sevgilerle. hepinize iyi seyirler.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster