1. 126.
    +1
    Görüntüyü izleyen biçok arkadaş bu vahşettir, müslümana yakışmaz, haklı davamızda haksız düşeriz gibi klagib zırvaları ard arda sıralıyabilir. Oysa kimse savaş şartlarını ve ortdıbını tecrübe ve teneffüs etmemiş. ve kimse kendisini köyü ruslar tarafından yakılmış, anasının bacısının karısının ve erkek kardeşinin dahi ırzına geçilerek kimisinin kurşuna dizildiğini kimisinin yakılarak öldürüldüğünü kimisinin dünyaya ölüm fantezileri kazandırabilecek görsellikte manzaralarla karşılaştığını bilmez, bir çeçenin yerine koymayı aklından geçirmez.

    Şartları bilmeden, yaşamadan, en azından empati kurmadan ahkam kesmek bana pek samimi gelmiyor. sıcak yatağınızdan doğan güneşe hür bir ifadeyle bakarak hergün binlercesi katledilen insanların ardından "etik" değerlendirmeler yapmak bana daha çok "yasal" ahlaksızlıklar olarak geliyor ve hiç de içten görünmüyor. kaldı ki yorum yaparken ölüme giden insanlar için miting meydanlarında slogan atmaktan başka bişey yap(a)madığımızı da hesaba katarsak, hele bir de bize akan haberlerin kaynaklarını gözönüne alırsak biraz daha insaflı davranmak gerekir. Bunun adı savaştır, eğer ruslar seni yakaladığında erkek demeden gibiyorsa, sende onları yakaladığında insan demeden kafasını kesersin. Savaşta imza bırakmak, düşmanına korku salmak adına yaptığın bu caydırıcı hareket eğer ki düşmanın suçsuzluğunun ve hedoist duygularla köyünü yakıp malını yağmalayıp, aileni katletmeni meşru kılıyorsa; keşke yapmasaydın be çeçen. Köşede masum duran rusa bulaştın.

    velhasıl videodaki kişi ben olsam-kimbilir kendisi belki çoktan hakkın rahmetine kavuşmuş ve derin(!) islami muhabbet meclislerinin yokluğu yadsınan mezelerinden biri olmuştur bile-aynını yapardım hiç yüksünmeden, kınamacıların kınamasına hiç aldırmadan yapardım. bunun derinliğini kaldırabilecek bir meclis olması lazım. Yoksa ne kadar anlattığın değil, karşındakinin ne anladığıdır aslolan.
    ···
   tümünü göster