1. 26.
    +1 -1
    evet beyler, ideal üniversiteli nasıl olmalıdır?

    şimdi, öncelikle üniversite bir kültür ortamıdır. ders dinleme yeri falan değildir. türkiyedeki üniversitelerin kampüsleri pek müsait olmasa da, üniversitenin esas amacı belli bir kültür kazandırmaktır. bu kültürün onlarca değişkeni vardır.

    ve ideal bir üniversiteli: mutlaka ama mutlaka bir öğrenci kulübünün aktif üyelerinden olmalıdır. hangi kulüp olduğu önemli değil beyler, yönetim ve kolektiflik özellikleri kazanmanız lazım. haftada 1 gün aktif olarak çalışacağınız bir öğrenci kulübünüz olmalı. dağcılık kulüpleri falan gibilerde genelde çöp insanlar yaşar, ama onlara bile gitseniz olur aq.

    ideal üniversiteli aktiftir amk. erkekse etrafında hatun da vardır, erkek de.
    bir dönem batakçılarla takılır, bir dönem otçu zenginlerle, bir dönem pesçilere takılır. (ama asla rockçılara takılmamalı. bu çok önemli)

    güzel muhabbetler çevireceği insanlar olmalı. tabuları olmayan insanlar.
    bol geyik yapmalılar, hem onlarla ders çalışabilmeli, hem de 1 hafta her gece sabaha kadar clublarda takılabilmeli onlarla.
    kızların öğrenci evinde, erkeklerin öğrenci evlerinde yaşamalı.

    illa ki ortam bini olacak demiyorum. bu anlattıklarım "berkecan" tanımı da değil. sadece uyum sağlamaktan bahsediyorum amk.
    giyime belirli bir düzende dikkat etmeli, kendisi anlamıyorsa edindiği kız arkadaşlarına "hadi avm'ye gidelim" demeli, hatuna bir şeyler bakacakmış gibi gidip, hatunun fikirlerini almalı.

    aktif olmalı beyler. belirli bir gruba yapışıp kalmamalı.
    modayı, günceli, ciksi, sosyalliği her şeyi takip etmeli. üniversite budur amk.
    ···
   tümünü göster