1. 126.
    0
    @99 ayrıca böyle konuştuguna göre muhtemelen alan sorularının cogunu da cözmedin. Çözseydin belki anlardın soruların yatıp yatmamayla ilgisi olmadıgını. ki ayrıca ölçme değerlendirmeden de bi habersin muhtemelen.

    kapsam gecerliliği diye bi olay var bilir misin mesela? öğretilen şeylerin her birinin en az bir soruyla temsil edilmesidir bu. sence 50 soru ile bizim 4 yılda öğrendiğimiz şeylerin hepsi ölcülebilir mi? eğer ölçülemezse bu sınav bazı insanların başarısına şans faktörünü katmamış mıdır? 4 yıl 50 soruyla mı ölcülür aq.
    ayrıca bi de testlerin duyarlılığı vardır mesela. bi yerden kulağın aşinadır eminim. o da derki insanlar girdiklerini sınavda şanslarından cok bilgilerine güvensinler diye cok soru sorun. mesela 1 soruyla yazılı yaparsın. bir öğrenci vardır konuların yüzde 90 ına hakimdir ama o tek soru yüzde 10luk dilimden gelir ve başarılı öğrenci sıcar. diger yanda yüzde 5lik bi dilmie hakim bi ogrenci vardır. onun bildigi yerden gelir soru o adam yüz alır. bu muhakkak ki adalet degildir. o yüzden cok soru soruulur ki bilenle bilmeyen bi yana ayrılsın.

    ölçme degerlendirme acısından bir kere rezalet bi sınav. diğer hususları zaten ilk mesajda belirtmiştim.
    ···
   tümünü göster