1. 51.
    +1 -1
    @60 ateist bir devlet anlayışından kastın yöneticilerin ateist olması sanırım. Eğer yöneticiler ateistse herhangi bir sıkıntı olmaz, hatta daha iyi bile olur. Çünkü dindar yöneticilerin olduğu bir ülkede daha büyük sıkıntıların olacağı barizdir. Adamlar inançalaına göre hareket edecekler(haklı bir şekilde) ve sonuç olarak özgürlüklerde sıkıntı olacak, bilimin ilerlemesinde sıkıntı olacak vs. Çünkü dinlerin doğası bu şekilde.

    Ama ateist yöneticiler herhangi bir kutsala inanmadıkları için, herhangi bir kısıtlama, dayatma vs olmaz. Bireyler çok uç örnekler hariç diledikleri gibi yaşar. Herhangi bir inanca sahip olanlar da diledikleri gibi inanır. Ateizmde ateist olmayanları ateist yapmak gibi bir görev yoktur.

    Ha ateist yöneticiler kalkıp da gibimsonik şeyler yaparsa bu ateizmin suçu olmaz, o yöneticilerin suçu olur. Ama mesela türkiye'de dindar bir yönetim alkolü yasaklayıp zina yapanlara 100 sopa cezasını yasalaştırırsa bu yönetimin suçu olmaz. islamiyet'in suçu olur. Zira bu uygulama islamiyet'in gereğidir ve o yöneticiler inançlarına göre davranmışlardır.

    Yani sağlam ateistler herhangi bir insan için asla sıkıntı yaratmaz; ama sağlam müslümanlar müslüman olmayanlar için ciddi sıkıntı yaratır.

    Ateistsen neden maymun gibmiyosun tarzı sorulara gireceksen boşver tartışmayalım. Sen cennette karı gibmek için ahlaklı ol, ben düşünüp tartışarak doğru bir şey olduğuna karar verdiğim için ahlaklı olayım.

    Ssonuç olarak ateizmle vatan hainliği yakından uzaktan alakalı değildir.
    ···
   tümünü göster