1. 51.
    +2 -2
    @38 iyi güldürdün iyi oku bak sana yazdım bunları

    ya moruk, yaşın genç galiba daha. kendini sınıflandırma, ben buyum bu değilim falan. saçma bunlar. ayrıca arkadaşların her zaman en doğru şeyleri yapmaz. ama ayrılamıyorsun, arkadaş bir yerde. neyse.

    abi devrimciyim diyorsan otur marx oku da, sıkılırsın ama şimdi. ufaktan felsefeye başlarsan anlaman daha kolay olur, okudukça bilgin de artıyor zamanla.

    kendine güven, hata yapmaktan korkma, yaptığında da kabullenmeyi bil.

    moruk cinlere gelirsek, bak inanmak istediğin her şeye inanırsın. algıda seçiciliktir bu, the secret adındaki en gibimsonik tuvalet kağıdı rulosu da bu temel ilke üstüne kurulmuştur, sana iyiyi düşün iyiyi yaşarsın der.sen hep iyiyi düşününce haliyle iyiyi hatırlarsın bir tek; gerçi insan yapısı gereği düşünene hayvan, bu nedenle kötüyü hatırlaman aslında fabrika çıkışı ayarlarındır. sonuçta hayvani dürtülerin gereği, tehlikelere karşı koymak durumundasın. her zaman tetikte olmalısın. işin içine zeka ve düşünme kabiliyeti girince de sosyal ilişkilerde yakınlık boyutu ve tutumlar da etkili oluyor. bu nedenle anılarımız var. çok dağıttım ama gerekli bilgi affet.

    yukarıdaki bilgilerden yola çıkarak, insanlar çağlar boyunca açıklayamadıkları şeyler için bir kulp buymaya çalışmışlar bu genelde de dinler olarak toplumda temellendirilmiş. bir öğreti olarak kesinlikle desteklediğim şeyler, fakat bir fanatizm'e dönüşmemeli. karşı çıktığım nokta da bu.

    abi adamın teki'nin beynine pıhtı atıyor, adamın ağzı yüzü yamuluyor, konuşamıyor, abiane tabirle çarpılıyor. ya da bi elemanın teki sara nöbeti geçiriyor, adama cin çarptı diyorlar. veya adam şizofren, adama şeytan girdi diyorlar. o zamanın bilgileriyle bunların hepsi doğru, ama bugün bunlara baktığında göreceksin ki bunlar aslında hasta. bu insanlar bilinçli olarak yapmıyor. ateşe işenmez, cinler etrafında dolanır geyikleri var, ateşe çatır çatır sıçarım. incir ağcının altından geçilmez, dibine işenmez. altında uyuduğum zamanlar vardır. hani derler ya cahillik mutluluktur diye, hakkaten sonradan öğrendiğinde böyle şeyleri bir şaşırıyor insan.

    aptal saptal bi dünya zırva. millet zütünden uyduruyor sonra anlamadan dinlemeden din haline geliyor bunlar da. tapana lafım yok
    ···
   tümünü göster