1. 76.
    +3
    özet yıldızlı paragraf. dikkatle okuyun.

    panpalar bu konuda sizi daha net aydınlatmak için anneme anlatır gibi uzun uzun yazdım.

    mega holdings, hosting hizmeti sağlayan bir şirket. yani yüksek kapasiteli ve yüksek bağlantı hızıyla, 7/24 internete bağlı bilgisayarlar(sunucu dedikleri nane bu oluyor) aracılığıyla, satın aldığınız web sitesinin ismi yazıldığında, satın aldığınız süre boyunca siteye sizin koyduğunuz saçmalıklara ulaşılmasını sağlamak.

    mega holdings satış yöntemi olarak ürününü piyasa fiyatından yüksek bir meblağa satıyor. satın alan kişiyi, mega holdings, bir piramit sistemine dahil ediyor. bunun yanında şirket size web sitesinin yanında, web sitesi dizaynı, kişisel gelişim ve pazarlama konusunda eğitim verdiğini iddia ediyor( bunun yanında başka şeyler de olabilir ve bu söylediklerini gerçekten veriyor da olabilirler).

    diyelim siz bir site aldınız. 2 kişiye satış yaparsanız mega holdings size, piramit sistemine göre belli miktar prim veriyor. bu prim bir ürün fiyatına nazaran az bir miktar prim veriyor(örneğin beni davet ettiklerinde ben 1 site alsam ve 2 arkadaşıma satış yapsam ve toplamda şirkete 975 $ ödenseydi şirket bu 3 afacandan sadece bana 30$ prim verecekti).bu olay simetrik bi düzende büyüdükçe benim lehime daha çok gelişiyordu. şimdi daha iyi prim veriyor deniyor ama rakamlara takılmayın.

    • ** sistemin büyük resmine bakarsanız, bu sisteme sadece web sitesi satın alanların parası girdiği için, mega holdings bütün kârını sistemdeki herkese eşit dağıtsa bile, ürününün bir maliyeti olduğu için bu işe girenler zarar ederler. sisteme yeni bir giriş olmadıkça da kimsenin cebine 1 kuruş para girmez.bu işe girenlerin argümanı, sisteme zaten herkesin girmediği(herkes girse iş tıkanır zaten), en alttakilerin de milyoner olma hayalleriyle sisteme her gün yeni birilerini dahil edeceği, bu sayede para kazanmaya devam edecekleri ve "bu işi uzun yıllar yapmayı düşünmedikleridir"(bu aslında onların da işin bir nevi dolandırıcılık olduğunu ve bir gün patlayacağını bilmelerinden kaynaklanıyor, yoksa neden bu kadar severek yaptığı ve para getiren işini bıraksın?)

    işin bir başka boyutuysa bu firmanın malezya kökenli bir firma olması ve alıcılarının büyük çoğunluğuna para kazanmaya devam etmesi için tekrar tekrar almak zorunda olduğu bir şey verip), kâr ettiği ölçüde milli servetimizden gelir elde etmesidir.

    milyoner olma hayaline kapılan aynştaynlarımız en azından sadece yurtdışına satış yapsaydı ve hatta kendi hosting şirketlerini kursalardı en azından vatanlarına milletlerine bir faydaları olurdu.

    bu "iş"ten para kazanamazsınız demiyorum panpalar. kazanabilirsiniz. ama neyin karşılığında neyi aldığınızı tekrar tekrar düşünmenizi öneririm.

    özet: yıldızlı paragrafı dikkatlice okuyun.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster