1. 1.
    +4
    adamın dıbına koyayım ben ya. ulan adam bir cephede yenildi sadece, bir. trablusgarp'ta gerilla stiliyle anasını gibti italyanların; çanakkale'de kendi cephesinde savunma stiliyle dıbına koydu düşmanın; büyük taarruz'da da yunanlıların dıbına koydu.

    ne bekliyorsunuz lan adamdan? gerilla var, savunma var, saldırı da var. hepsi de başarılı.

    "detaylı" bir şekilde yapılan 20. yüzyıl en iyi komutanlar sıralamalarına bakın biraz, ilk 50 arasında görmezseniz gelin beni bulun.

    20. yüzyıl diye niye sınırlıyorsun diyecek olan malı da allaa havale ediyorum. önce yirminci yüzyıldaki savaşları düşünün, bir de o savaşlarda çıkabilecek başarılı komutan sayısını düşünün. heh, işte bu insanların çoğu amerika, almanya, sovyetler gibi ülkeler adına savaşmıştır ve savaşlarda teçhizat bakımından bile sıkıntıları yoktur ancak kıçında donu olmayan taburlarla savaşa girip bunu kazanmak zeka ve züt ister. ayrıca bu bulacağınız listelerde göreceğiniz çoğu komutan bağımsızlık için savaşmamıştır, bu da benim için bir etkendir.

    not: burada teçhizata sahip her komutanı aşağılamıyorum. yoksa biz de biliyoruz vasilevski'yi, rommel'i. ama bunlara bakarak "atatürk n'apmış ki yaa" demek ipneliktir.
    ···
   tümünü göster