1. 1.
    0
    sen 1840lardan itibaren tuncelide hem osmanlıyı hem türkiyeyi engelliceksin 93 harbinde ruslara biz sizdeniz diye mektuplar yazıcaksın, kurtuluş savaşında fransızlara ingilizlere sizinle savaşalım diye mektuplar yazıcaksın sonra seyit rıza gibi deliler öndeliğinde iki kere ayaklanıcaksın vergi vermek yok, hastane yaptırtmak yok, köprü/yol yaptırtmak yok, okul açtırtmak yok insanları kendine kayıtsız şartsız bağlıcaksın ayrıca 1920de meclise giden tuncelili milletvekillerine tehdit mektupları yazacaksın, atatürk sivasa giderken yolda onu koruyan tuncelili aşiretleri tehdit ediceksin sonra vay efendim devlet burda olay çıkardı bilmem ne yaptı.

    kaldıki atıp tutulan sayılar bir yana dersim isyanı sırasında göç eden/ettirilen ve ölen tuncelililerin toplam sayısı da 8000dir 5000 küsür göç olduğuna göre 3000 küsür terörist leşi alındı demektir. (kaynak 1938 3. ordu komutanlığı başbakanlık yazışmaları)

    edit: okul yaptırmama konusuna örnek verirsek orada yaşayan 50000 müslümanın kullandığı sadece 9 ilkokulu varken azınlık olan ermenilerin kullandığı 9 ilkokulu vardı (kaynak: milli eğitim bakanlığı 1937 raporları)
    ···
   tümünü göster