1. 1.
    +2
    ya amk artık takunu çıkardınız ama he sana bıktım entry-nick demekten al ekşi sözlükteki bitansei yazmış olduğu gibi kopyala yapıştır yapıyorum sen anlamazsın gerçi

    kürt milliyetçileri ile şakirtlerin atatürk düşmanlığında hemfikir olmasından kaynaklanarak aldıkları güçle voltran' ı oluşturup zütlerinden salladıkları troll söylemi. sırf şapka giymedi diye idam edilmiş. hee tabe. yoksa halkı cumhuriyete karşı kışkırttığı, devrimlere karşı örgüt olduğu filan yoktu. 31 mart olaylarına karışmamıştı, yunanlıları dolaylı yoldan savunmuyor, ingilizler tarafından milli mücadele'yi baltalaması için beslenmiyordu! bütün bunlar istiklal mahkemeleri zabıtlarında delilleriyle varken, sırf şapka takmadı diye asıldı. zaten şapka giymeyen, çarşafını çıkartmayan herkesi de astı atatürk değil mi?

    sadece adamın yazdığı kitaplar ve istiklal mahkeme zabıtlarına bakılarak başlıktaki " sırf şapka giymediği için idam etmek" ibaresinin nasıl kötü niyetli ve kasıtlı olarak atatürk düşmanlığı yaptığı bariz ortada.

    kürt milliyetçileri ve şakirtler atatürk' e karşı elele demiştik ya, bülent arınç beyefendi de buyurmuş:

    "kaldı ki tarihimizle yüzleşeceğimiz şeyler sadece dersim’den de ibaret değildir. mesela iskilipli atıf hoca konusu da üzerinde durulması gereken bir konudur. merhum iskilipli atıf hoca’nın neyle suçlandığı, niçin idama mahkum edildiği ve ona karşı yöneltilen adeta zulmü türkiye’nin de artık konuşması lazım."

    hadi bakalım, artık konuşulması lazımmış, bülent efendi buyurdu. bülent bey, siz 1926 yılında gerçekleşen, vatan haini bir mollanın iddıbını dert edeceğinize, 2011 senesinde 3 yıldır suçları ispatlanmadan hapiste çürüyen, tek kabahatları akp karşıtı fikir beyan etmek olan ergenekon sanıklarını artık konuşmaya başlayın. bu sanıkların aralarında bu duruma dayanamayıp teker teker vefat eden masumları artık konuşmaya başlayın.

    hadi bu konuları sözlüğe taşıyan, atatürk düşmanlığı yapan kişilerin amacı belli de, istiklal mahkemelerini bugünün şartlarıyla değerlendirip " evet tartışalım, tarihteki hatalarımızı anlayalım" diyen tatlı su liberallerine ne demeli? dostum, sene 1926. devrim yapılmış. şeriata dayalı imparatorluk kalkmış, cumhuriyet getirilmiş. meclis kurulmuş.

    tam olarak anladın mı, bahsettiğimiz sene 1926. avrupa' nın göbeğinde hitler denilen herifin mutlu mesut yaşayıp kimseye zararı dokunmayan yüzbinlerce yahudiyi evlerinden gecenin bir vakti alıp topluca yaktığı, toplamda 5.754.400 yahudinin öldüğü tarihten tam 15 sene önce.

    atıf bilmemne hocanın idam edildiği sene 1926, yani amerika'lıların japonya' ya atom bombası atıp birden bire 246.000 masum insanı öldürüp yüzlerce yıl o bölgeyi zehirleyecek radyasyonu yaymasından tam 19 sene önce.

    herşeyden önce, soğuk savaş bahanesi ile tün dünyaya yayılan komunist avı ve dünyanın her yerinde tutuklanıp işkence altında öldürülen sol görüşlü insanların dramından en az 50 sene önce.

    bugünün şartları ile ne atom bombası atmak, ne etnik katliam yapmak, ne de politik duruşu yüzünden insan avına çıkmak mümkün değilken, beyfendiler şimdi " ileri demokratik" ler ya, bugünün değer yargıları ile şu herifin iddıbını tartışmak istiyorlar: http://forumikra.files.wo....com/…g?w=300&h=255

    bu tip sakallı mollalara rağmen, " din elden gidiyor" lara rağmen, senin bugün zütünü yaya yaya yaşadığın ortamı sağlayabilmek için devrim yapılmış. bülent arınç hazretleri, hocanın idam şartlarını bilmek istiyor. bir şike iddianamesini kaç aydır doğrudüzgün oluşturamayan adamlar, şimdi 1926'nın kayıtlarını inceleyecekler. atatürk nefretleri yüzünden değil ama, yanlış anlamayalım, yüzleşmek için.

    madem tarih seviyorsunuz, şeriatçı bir arap mollasını değil, 1972 senesinde idam edilen türk vatanseveri deniz gezmiş'i artık konuşalım sayın bülent arınç. kendi tabanınıza deniz gezmiş'le değil bilmemne hoca ile daha sempatik geleceğiniz aşikar gerçi de, hani tarihimizle yüzleşmişken...
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster