1. 26.
    +1
    @22 ne işgal etmesi amk orda insanlar hükümet alyhine protesto eylemi yapıyolar, protesto bir temel haktır. ayrıca temel hakkı kısıtlama maddesi anaysa da var. Doğru devlet dikkate almayabilir ama ne olursa olsun kanunlar çerçevesinde iş yapmak zorundadır. Zaten olayları büyümesinin sebebide polisin ölçüsüz müdahalesidir. Devlete baş kaldıran adama gelip polis cop mop dayayamaz kardeşim hem anaysaya hem taraf olduğu uluslar arası anlaşmalara aykırı, kaldı ki ordaki protesto iktidarı yıkmak amaçlı değil politikalara karşıydı.
    Al anaysa maddelerini atıyorum oku;

    B. Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkı
    MADDE 34- (Değişik: 3/10/2001-4709/13 md.)
    Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.

    Al bide 13. madde var oda temel hakkı sınırlamanın sınırlarını gösterir.

    II. Temel hak ve hürriyetlerin sınırlanması
    MADDE 13- (Değişik: 3/10/2001-4709/2 md.)
    Temel hak ve hürriyetler, özlerine dokunulmaksızın yalnızca Anayasanın ilgili maddelerinde belirtilen sebeplere bağlı olarak ve ancak kanunla sınırlanabilir. Bu sınırlamalar, Anayasanın sözüne ve ruhuna, demokratik toplum düzeninin ve lâik Cumhuriyetin gereklerine ve ölçülülük ilkesine aykırı olamaz.

    Sen gelip başta 10 15 eylemciye 100 tane polis gönderirsen cadırları yakarsan baştan sıçmış oluyosun zaten bu adamlar gitse haklarını arasalar ciddi tazminatlar alırlar o yüzden türkiye Dünyada insan hakları ihlallerinde ilk sıralarda olduğunu söylüyoruz.
    ···
   tümünü göster