1. 126.
    +3 -1
    büyükşehir olan bir ildir.
    öncelikle 19 senemi bu şehire adadığım memleketim aydını çok severim ve ne zaman başka bir ile gitsem özlem duyarım.çünkü burada bulunan doğa güzellikleri,yeşillikler,deniz,kum,güneş türkiyenin hiç bir yerinde yoktur.bunu memleketim olduğu için söylemiyorum tamamen olaya objektif bakara yorum yapmak istedim.
    heredot bu şehir için dağlarından yağ ovalarından bal akan şehir tanımını kullanmıştır.medeniyetin başkentidir aydın.
    insanları çok sevecen ve sıcakkanlı bir yapıya sahiptir.
    Kurtuluş savaşı döneminde Efeler bu şehri Yunanlılara karşı korumuştur ve Kuva-yi Milliye'nin en önde komutanı Yörük Ali Efedir.Hatta yörük ali efe vasiyetinde aydın’da toprağa verilmesini istedi. ayrıca "halkı iyidir, toprağı sever, toprağı seven insan sever. ben orada rahat ederim dedi."
    Aydın ili,Kuzeyinde izmir ve Manisa, doğusunda Denizli, Güneyinde Muğla yer alır. Batı sınırları ise Ege Denizi kıyıları çizer.ayrıca ülkenin önemli turizm ilidir. Afrodisias ,Alabanda ), Alinda , Apollon Tapınağı , Gerga , Harpasa , Magnesia , Mastaura , Milet , Nysa , Priene, Tralleis ilin önemli turizm kaynaklarıdır. Aydin ilinde su sporları ve denizde yapılan sporlardan; yüzme, dalma, yelken, sörf, su paraşütü ve su kayağı ile ayrıca dalarak zıpkınla veya kıyıdan-tekneden olta ile balık avcılığı da yapılmaktadır. Bu sporlardan yüzme, sörf, su kayağı ve paraşüt ile bunların dışında deniz bigibleti, muz kayak gibi rekreaktif amaçlı faaliyetler daha çok yerleşimlerin, hatta turistik tesislerin, ya da halkın yoğun olarak kullandığı plajların bulunduğu koylarda daha çok yapılmaktadır.
    Türkiye'nin tarım, sanayi ve dış ticaret ile turizm faaliyetlerinin bir arada bulunduğu, ekonomisi en gelişmis bölgelerden olan Ege Bölgesi içindedir.Dilek Yarımadası Milli Parkı, Kuşadası ve Didim plajları önemli sahillerdir.
    ayrıca incir ve zeytin üretiminde de ülkenin bir numarasıdır.kestane üretiminde ise iki numaradır.
    ilk demiryolunun(1853) da bu şehirde olduğunu da belirtmekte fayda var (aydın-izmir demiryolu) , karayolunda ise izmir-aydın otoyolu mevcuttur ki,türkiyenin en düz otoyoluna sahip bir otobandır.denizyolunda ise kuşadası limanı mevcuttur.ayrıca ilin çeşme suyu saf ve temizdir. dünyanın en temiz 4.şehri olmuştur.(2010)
    Aydın merkezde Kipa, Forum Aydın;Söke'de Ege Outlet mağazaları ve Novada Alışveriş merkezi, Kuşadası'nda ise Kuşadası AVYM, Scala Nouva ve Kipa alışveriş merkezleri yer almaktadır.
    ilin eğitim seviyesi oldukça yüksektir.ÖSYM sınavlarına bakarsanızda iyi anlarsınız zaten her yıl aydın ili en az ilk 5'te yer almaktadır.ilde Adnan Menderes Üniversitesi mevcuttur .1992'den beri devlete bağlı bir üniversitedir.Üniversite dağın tepesinde ama hemen aşağısında Forum Aydın mevcuttur.
    Sosyal aktivite olarak bu ilde cafe ve bardan öteye gidemezsiniz.ilin her yerinde barlar mevcuttur.ayrıca nevzat biçer parkının içinde leman kültür açılmıştır.iyi de olmuştur hoş olmuştur.Adnan Menderes bulvarı şehrin en işlek yeridir.
    ile doğudan çok göç vardır.özellikle ovaeymir ve tellidede mekanlarında bulunurlar.bu bölgelerden uzak durulması gerekir.
    ilin belediye başkanını da ben anlamış değilim hala daha . merkezin en tehna yerine kimsenin geçmediği atatürk bulvarına nasıl olurda battı-çıktı yapar onu da anlamıştım değilim.ayrıca 7 eylül 2012'de açılacak dediği aydın atatürk kent meydanı projeside hala daha gerçekleşmemiştir ve toz toprak içindedir şehrin merkezi.yeni projeleri vardır iyidir güzeldir ama ilk 3 sene neredeydin be ablacım diyemeden de geçemeyeceğim.
    http://www.aydin.bel.tr/b...eler/1063-otobus-terminal yeni otobüs terminali
    http://www.aydin.bel.tr/b...taturk-bulvar-batti-cikti battı-çıktı ki destek vermiyorum aydının böyle bir projeye ihtiyacı yoktu.
    http://www.aydin.bel.tr/b...061-aydin-belediye-sarayi yeni belediye-hüseyin aksunun projesidir
    http://www.aydin.bel.tr/b...kultur-sanat-sokak-sp-763 kültür ve sanat sokağı
    http://www.aydin.bel.tr/b.../1062-ataturk-kent-meydan atatürk-meydanı ki hala daha bitmedi.
    http://www.aydin.bel.tr/b...ojeler/1065-balik-hal-evi destek verdiğim bir proje artık aydın balık kokmuyor.
    http://www.youtube.com/watch?v=se58BTwNzwI eski bir video ama aydın tanıtım videosu
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster