1. 51.
    +1
    panpa doğmadan önce milyarlarca yıl ölüydün hiç rahatsız oldun mu?Bu değişik bi bakış açısı.

    açık konuşmak gerekirse iyi bi noktaya değinmişsin.
    Dinlerin ortaya çıkış amacının da burası olduğunu düşünüyorum, insanlar öldükten sonra ne olacağını bilmediği ve hiçlikten sen,ben gibi çok korktuğu için ölümden sonra gidecekleri değişik yerler uydurmuşlar.
    Bunlar kültürden kültüre fark edebiliyor.

    Yunan mitolojisinde çok farklıyken, iskandinav mitolojisinde daha farklıdır.iyi bir savaşçı olursan ve savaşırken ölürsen öldüğünde valhallaya odinin yanına gidersin gibi.iyi bir savaşçı olup savaşarak ölürsen kısmı ise, insanları o dönemin gerekliliği olan savaşmaya teşvik etmek için olduğunu düşünüyorum. Düşündüğünde çok mantıklı geldiğini, Bunun birebir islamda olduğu cihat adı altında, aynı şekilde hristiyanlıkta olduğunu ki haçlı seferleri ve bunun gibi birsürü örnek var..

    Cennet cehennem olayı da,dönemin liderlerince ve büyüklerince toplumsal düzeni sağlamak ve liderlere çıkar oluşturmak amacıyla oluşturulduğunu düşünüyorum. Baktığın zaman çok mantıklı olduğunu göreceksin zaten..

    Hristiyanlıkta cennetten toprak satılması gibi örnekler de verebiliriz ilkokuldaki tarih derslerinde bile vardır bunlar,O kadar eski zamanlarda ve hristiyanlığın ilk ortaya çıktığı zamanlara kadar dayanır bu olay, ozaman ki rahiplerin bile inanmıyor olduğunu görebilirsin.

    Eğer istersen yakın tarihten yada islamdan da fazlaca örnek verebilirim
    ···
   tümünü göster