1. 1.
    0
    @10 bak işte bu bir sorun *

    Ben içimize kapanalım mı dedim :D insanların aklına direkt bu geliyor amk... evladım kültürel alışveriş farklı kültürel emperyalizim farklı... madii kültür evrenseldir amk... hidrojenle oksijeni birleştirince amerikada uçuyorda mekke medinede uçmayacakmıdır ?

    kastım daha farklı benim... kastım sırf o maddi kültüre insanlık vasfını yüklememiz ve maddi kültürle beraber onların sosyolojisinide kabul etmemiz..

    aslında batının nasıl insanlığın üstüne çıktığına, senin söylediğin başka iletrişim sistemi bul savın bir örnektir... batılılar buldu onu batılıların yaptığı şeyi kullanıyoruz o halde batının üstünlüğünü kabul etmeli ve batılı olmalıyız :!!! bilinç altlarımıza bunu işliyorlar sürekli amk... batılılar endülüse gelipte bizm matematik kitaplarımızı v.s zütürdükten sonra lan biz onların kitabını aldık hadi bari müslüman olalımmı demişlerdir.. ?? bunu soruyorum..

    yaNi tARiHE BAKTIĞINDA onlar kendi yunanlılarını bizden alacak kadar cahildiler amk... ama batılı kaldılar müslüman-islam olmadılar.. ANCAK biz onların herhangi bir kültürel unsurunu alıyoruz ama bilinçaltımızda batılıların üstünlüğünü kabul eder hale geliyoruz...

    neden ?
    ···
   tümünü göster