1. 1.
    +4
    öncelikle taşak konusu olmadığını söyliyim okumayacak varsa sol taşak başlık kaynıyor ordan tıklasın bitanesine..

    evet beyler bu konu hakkında fikirleriniz varsa alayım..

    bi kaç arkadaşımla yaptığım konuşmadan şu sonuçları çıkardım.. doların şuanki fiyatının ne kadar korkutucu olduğunun farkındasınızdır.. türk lirası sürekli değer kaybediyor.. gezi olayları olsun, başbakanın avrupaya rest çekişi olsun sanırım ekonomimizi sarstı.. ekonomi mühendisliği okuyan bi arkadaşım türkiye 2008 krizde şuan ki konumundan daha iyi demişti.. bunun sebebi ne..gün geçtikçe cari açık artıyor, işsizliği söylemem gerek yok..ali babacanın yaptığı açıklamada korkutucu..kriz kapıda..panpalar bu seferki kriz öle kısa sürmeyecek olursa..3 sene civarı olacağı konuşuluyor.. insanların ne tür acılar çekeceğini siz düşünün..

    türkiye'de üretim çok az..bu bizi dış ülkelere bağlı yaptı.. bağlı olmamız sonucu da borçlarımız iyiden iyiye arttı.. domates örneği yanı sıra şu örneği vereyim.. hani cafe oturursunuz sıcakta üzerinize buhar gibi su püskürten aletler vardır.. işte onlar micro başlıkmış ve onların üretimi israil'e ait, türkiye üretemiyor çünkü micro başlık yapamıyoruz.. bilgisayarcı panpalarım bilir.. proglama çok garip..o aletlere şu kadar zaman sonra bozulacak komutu veriliyor ve bozuluyor alet.. sonra hop bidaha israile..

    demem o ki, ihracat kötü, dışa bağımlılık fena, ekonomi cidden çok kötüye gidiyor.. bunun için önlemler ne olabilir.. enflasyon ve denflasyon nasıl düzeltilir.. bilgisi olan panpalarım bilgi verirlerse sevinirim..
    ···
   tümünü göster