1. 76.
    +1
    Şimdi Senin için olayı detaylandırıcam pgibolojik boyutuna inicem.. yazdıklarım Traş değil
    Öncelikle Bu ergenimiz şuanda Tam olarak şu pgiboloji içinde "ergen Benmerkezciliği"

    Bknz: Ergen Ben merkezciliği

    "hayali izleyici" ve "kişisel efsaneyi" de beraberinde getiren ergen bilişsel düzey özelliği. insanların sürekli kendini izlediğini sanması, saçı kötü olduğunda herkesin ona bakıp güldüğünü düşünmesi, buz gibi havada kabanının önünü kapat dediğimde "embesil gibi oluyorum" demesi, gene aynı aynı soğuk günde incecik çorapla dışarı çıktığı için "eşofmanla gelsene nası olsa baban bırakıyor bir şey olmaz" demem, karşılığında "dönüşte otobüse biniyorum ama" cevabını almam ki 4 durak var arada ve burda* duraklar arası 100m'dir ortalama. sonlara doğru kişiselleşti farkındayım ama delirmelerim sonucu bunları yazmak istedim.
    bir ergenin üstüne gitmeyin ona hiç bir şey demeyin nasıl biliyorsa öyle yapsın. donacak olan züt onun nihayetinde.

    ergenin, dünyanın merkezi olarak kendini gördüğü dönemdir. yine bu dönemde kişisel efsane çerçevesinde kendisinin "seçilmiş" insan olduğu düşüncesine kapılabilir. eğer ergenlik dönemindeki bu düşünceyi kıramazsa narsistlik ve kendini beğenmişlik gibi bencil özellikler edinilebilir; kişilik bozukluğu ortaya çıkabilir.

    Alıntıddır..

    Şimdi Bu kardeşimizde Öncelikle Bu tip Düşünceler hakim..

    öncelikle onun bu yapısını bil,

    sonrasında Diğer arkadaşların dediği gibi hayatı Boyunca beden Gücüyle çalışmanın ne kadar zor olduğunu Somut altını çizerek Sölüyorum somut örneklerle Göster..

    beyin gücüyle çalışırsa Edineceği Sosyal Statünün, Anahtar Statünün ona neler getireceğinden bahset (örnek evin var kiraya vereceksin. öğretmene mi verirsin tezgahtara mı?)

    ve en önemlisi üniversite ortdıbını tattır.. karıları kızları görsün gibiş sokuşu, rahat hayatı, sorumsuz hayatı istediği saatte yatıp istediği saate kalkmayı görsün zaten okur merak etme
    ···
   tümünü göster