1. 1.
    +1
    Ağır bir ithamdır. Göründüğü gibi basit bir anlamı yoktur.ilk olarak akla gelenin aksine aile bireyine karşı değil, kişinin karakterine karşı söylenmiştir.
    Peki kullanım alanı neredir?
    trafikte yol vermeyen araçlara, trafik ışığı yanmadan geçen yayalara, kendi sürdüğünüz otomobilden daha iyi marka otomobil gördüğümüzde, rakip takım futbol ve oyuncularına, derbi maçlarda, geç gelen yemek servislerinde, toplu ulaşım araçlarında rahatsızlık veren durumlarda kişi yada kurumlara karşı, yolda yürürken yere tüküren insanlara karşı, markette .99 fiyat belirleyen yönetime karşı,TFF'ye karşı, kendi düşünce ve görüşü dışındaki siyasi örgüt ve yapılanmalara karşı, geceleri odada dolanan sineklere karşı, tiksindiğimiz yahut ürktüğümüz hayvanlara karşı, ısırgan otuna karşı, biten sigara paketine karşı, sınavda dikkatsizlikten kaçırdığımız soruya karşı, şarjı biten telefona karşı,GMS Operatörlerine karşı , bazen microsofta, bazen yapılan işlerde övgü amaçlı "iyi yapmış .. " gibi. Binlerce hatta milyonlarca durum için kullanılabilir.
    Ama belirtmek istediğim tek bir nokta var. Karaktersiz insanlar ile dolu bir çevrede mutlaka bu sözcük öbeğini kullanıyoruz ya da kullanmışızdır.

    Sorum şu: Peki ya bizde onlara göre orosbu çocuğu isek?
    ···
   tümünü göster