1. 51.
    +1
    @45 son kez bunu da cevaplayıp gidiyorum. yatacam.
    islam dininde kadınla erkeğin eşit olmadığı bilinen birşeydir. zaten eşit olsaydı tartışmaya da gerek duyulmazdı herşey eşit herkes eşit sen yoluna ben yoluma.
    ama ikisi farklı yapıda olduğu için eşitlik yerine aralarında adalet vardır. misalen erkeğe biçilen rol çalışmak evine ekmek zütürmek ailesini korumak himaye etmek kadına da buna karşılık kocasını memnun etmek ev işlerini yapmak çocuk büyütmek görevi verilmiştir kadın zayıf yapıda olduğundan bunları yapabilecek donanımdadır.

    şahitlik meselesi ise şöyle ki kadınların daha duygusal olduğunu hepimiz biliyoruz. kadınlarda mutluluğun bozulmaması için gerçeği saklamaya yönelme erkeklerden fazla olduğu da deneysel olarak gösterilmiştir. ama erkek öyle değildir erkek genelde çatır çatır söyler erkek direk doğrusaldır bu yüzden mahkeme muhakeme karar işlerinde erkek bakış açısını islam tercih etmiştir. duygusal kararlar bir kişiyi kurtarabilirken adaleti de ortadan kaldırabilir.

    he peki bu 2 kadın şahitliği 1 erkek şahitliğine eşit demek kadınların şahitliğini suya mı düşürüyor hayır. eğer bir kadın bir olayı görmüşse buna şahitlik de eder anlatır da kimse de ona sen kadınsın senin şahitliğin sayılmaz demez.
    ···
   tümünü göster