1. 76.
    +2
    amerika tabi ki. 1 yıl rochester'da yaşadım abd'nin ücra köşesindeki o züt kadar kasaba'nın bile yaşam şartları izmir'den ve ankara'dan kat kat daha iyiydi.

    türkiye'de gerçekten mühendislik yapan kişi sayısı çok az. burada mühendis demek tamirci demektir halkın çocuğunun gözünde. bilgisayar mühendisliği mezunuyum hala her gün beni arayıp facebook'da nasıl etiketleme yapılıyor diye soruyorlar amk.

    geçmişi hoşuna gitmeyecek dediğin şey muhtemelen ortalık malı ya da eskortluk yapan bir kızdır. boşver geçmişini abd'de bu işlere kimse takılmaz, dünya'nın en ünlü ferre yıldızıyla evlensen bile kimse sokakta sizi görünce giblemez dönüp gider. üstelik abd vatandaşı bir kadınla evlenirsen senin de ağır çalışma şartları ve sınamalardan geçmeden vatandaşlık hakkın olur.

    abd'de evlilik çok da önemli değil evli olmasalar bile birlikte yaşayıp çocuk büyüten yüzbinlerce kişi var. çocuklar her zaman devletin "gerçek" güvencesi altındadır. fakat oradaki eğitim giderleri biraz daha masraflı olabiliyor. (alım gücüne bakınca türkiye'dekinden çok da fazla değil aslında)

    gelenekçi dediğin de biraz tutucu demek oluyor sanırım. evet sorun olur çünkü o kültürde yetişmiş bir kadın türkiye'deki hemcinslerinden daha özgürlükçüdür. yani asla onun tüm hayatı olamazsın, mutlaka kıskançlığını bastırman gerekir. fakat bu onların güvenilmez oldukları anldıbına gelmiyor, mutlu ettiğin sürece boynuzlanma ihtimalin buradakinden fazla değil.
    ···
   tümünü göster