1. 51.
    +6 -2
    ona bakarsan biz arabistandan göç etmedik, orta asyadan göçtük. 100 yıllık değil 2000 hatta 3000 yıllık bir tarihimiz var. bugün sümerceye en yakın dil türkçedir (sondan eklemeli ve türkçe kelimeler mevcuttur)

    osmanlı alfabesi dediğin farsçadır. okunuşu yine türkçedir.

    atatürk birşeyi bitirmedi. zaten bitmiş olan şeyi diriltti. sen ve senin gibiler istediği kadar kıçını yırtsın bu böyle.

    ayrıca 100 sene önceki yazıyı farsça okumayı neden türkçe okumaya tercih ediyorsun onada anlam veremedim. sonuçta bir şey neden okunur? anlamak için. okumak için okunmaz.

    bu arada seni tutanda yok gidip fars dili edebiyatını bitir o yanıp tutuştuğun şeyleri oku, okuda osmanlı nasıl gericilikle koca imparatorluktan bize kırıntı bırakışını, şarap içmelerini, haremde oğlan gibmelerini, hepsinin analarının gavur olduğunu, taht için kendi kardeşlerini boğazladıklarını gör. atatürke babasından miras kalmadı ve bunların %1ni yapmamıştır.

    ben osmanlı yada atatürk diye ayırmak istemiyorum. hepsi bizim için taşın altına elini koymuştur. allah yattıkları yeri nur etsin. günahları varsa o onların kişisel hesabıdır, allahla onun arasındadır. bize yorum yapmak düşmez.

    bu konularda herkes biraz vicdanlı olsun, bir şey eleştireceksede bilgisi kadar eleştirsin.

    hadi eyv.

    konu kilit.
    ···
   tümünü göster