1. 76.
    +1 -3
    dilin kendi icindeki evrimiyle ,ustten gelen dayatmayla bi gunde ki degisimi karistiranlariniz var. burayi geciyorum dil devrimi sadece harf degisimi degildir ,osmanlicada ki birsuru kelime, deyim,cumle yapisida kurban edilmistir, turkcelestircez ayagina.ve sonuda tek kelimeyle anlatabilcegimiz durumlari 5 kelimede zor anlatir hale geldik. otturgacli gotturgec gibi ucube kelimeler turetilmeye calisildi ve noldu? turk dili bitti tuyleri yolunmus tavuga dondu mecburen diger dillerden aparma yapmak zorunda kaldi gittik farsi kelimeleri attik bugun gibe gibe ayni dil grubundan ingilizceden sozcuk ithal eder hale geldik..

    kim ne derse desin bu yapilan sey cok aceleci ve aptalca bi hamledir yontem en hafif tabirle bi acemilik ornegidir. dunyanin en buyuk dil uzmanlarina, filozoflarina,sosyologlarina sorun bu bir kultur katliamidir diyecektir.. nitekim de oyle oldu birbirini anlamaktan uzak gibtiri taktan bi nesil yetisti, ingilizcenin kopegi olduk turk dili diye biseyin sayginligindan bahsetmek imkansiz su durumda ingilizin bi kelimeyle anlattigi seyi sen gibsen anlatamiyorsun o yuzden ona mecbursun..

    sonuc olarak dunya tarihinde yapilan en aptalca ve gerzekce istir dil devrimi.. yangindan mal kaciranlar o yanginin altinda kalacaklar..
    ···
   tümünü göster