1. 76.
    +1
    @72 önce şunu bir kafana sok. osmanlıca dediğin şey de arapça, farsça, ve özellikle fransızcanın köpeği olmuş durumdaydı. sizin o bahsettiğiniz dili sadece elit kesim konuşuyordu, normal halkın konuştuğuyla onun uzaktan yakından alakası yoktu. bir bak ağdalı osmanlıcayla yazılmış bir şeyde mi daha çok türkçe kelime var yoksa günümüz türkçesiyle yazılan bir şeyde mi? "aparma" yapmak söz konusu ise osmanlıca onun on katını yapmıştır.

    önceden 1 kelimeyle anlattığımız şeyi 5 kelimeyle anlatıyoruz diyorsun ama. çocuk sen beyinsiz misin? aç bir osmanlıca lügat 5 dakika bak hangisi daha kısa anlatıyor bir şeyi ve hangisi daha pratik. şimdiki ingilizceden alıyorsa osmanlı da fransızcadan alıyordu her türlü alıyordu. ve eğer söz konusu pratiklik ise hangisi daha kolay yazılıp okunuyor? tabii ki günümüz türkçesi.

    sırf osmanlının diye körü körüne savunmanıza gerek yok bir şeyi. bu kadar aşağılık bir düşünme sistemi olmaz. atatürk yaptı diye ille vuracaksınız değil mi? bahse girerim hiçbirinizin zerre kadar osmanlıca bilgisi yok.
    ···
   tümünü göster