1. 1.
    +83 -11
    madde madde halledecez,

    liseli kavramı: "liseli" dediğimiz zat-ı israf sadece lise öğrencilerini kapsamamakla beraber, bu kavramın içine bütün lise öğrencileri komple dahildir. new generation yazarlarımızın anlamadığı konu da; kendini kanıtlama çabası(yeni üyelerin devamlı 90 lar geyiği yapması vs), her türlü olası polemik durumlarında ciddi bir şekilde öfkelenmesi ve bunu yazıya küfür olarak dökmesi, bol bol "xd" ve ".s" kullanarak "aptal taklidi yapan zeki" ayaklarına yatmasıyla gene aptal oluşunun farkında olmaması(ucuz aptallık ilizyonuyla bakın ben aslında zekiyim gibi gösterme çabası ki en muzdarip olduğumuz durumlardan bir tanesi) vs.. tekrar hatırlatmakta fayda var, liseli sadece lise öğrencilerini kapsamıyor.. zeka yaşın söz konusu

    seviye sorunsalı: sözlüğün ilk neslinin büyük ölçüde ekşici veya sıkı ekşi sözlük takip eden kişilerden oluştuğunu biliyoruz(ekşicilere aman aman yüksek seviye dediğim özendiğim vesair sanılmasın. ama şu anki 15 16 yaşında 31 ci zütünü dahi yıkamayan bebe becikle de bir tutulacak değiller).

    velhasılı, sözlük hiçbir zaman aptalların sözlüğü olmadı(aptaldan kastın üniversite ot tak ile alakası yok. tamamen duygusal zeka, pgibolojik zeka, olgunluk, yaşanmışlık vesair) fakat; seviye yüksek olup, kibir ve kabul edilme çabası olmadığından herkes düşük seviye sohbetler ile muhabbetin gözüne gözüne vuruyordu. delikanlılık ve samimiyet vardı. seviyeyi düşürün beyler diyen adamların hepsi farklı klasmanlarda belirli seviye sahibi ademoğullarıydı.. bu kısım yanlış anlaşılmasın ki herhangi bir elitizmden bahsetmiyorum. sadece zeka yaşı yüksek adamlardan bahsediyorum.

    yoksa konu üni öğrenciliği cart curt değil. üniversite portalı mı burası dıbına koyayım.(@1 lise mezunu diyecek ilk dallamaya madalya var)

    sonuç olarak, sözlük ne bebe becikten ne de iq suz avamlardan oluşmamıştır.

    kalite durumsalı: inci asla akla ilk gelen gibik popülist lafların söylendiği, yazıldığı bir yer olmadı. dıbına çakayım biz daha ilk geldiğimizde yazmaya utanıyorduk lan(utanıyorduk derken yanlış anlaşılmasın ilk yazar olduğum zaman da lise öğrencisi değildim ama ortamdaki kalite muhabbete ayak uydurabilecek kadar tanımadan yazmadık) ne yazarlar vardı buralarda bilen bilir. gibe sürülecek laf edemeyen kişilerin sayfalarca entry ve başlık sıçması. misal, 20bin 30bin entry e sahip olup, 5 para etmeyecek yazarların çoğalması. bunların da dahil olduğu bir sık kırığı ordusu yüzünden bi çok gönül addıbının yazılarının sol taşakta yitip gitmesi ve yazarları da yazmaktan soğutması..

    huur çocuğu moderasyon: uzun uzun irdelemeye gerek yok. hepsinin huur çocuğu oluşu(1 2 tanesi olmayabilir) ve co-mod arenaya atılan başlıkların %90 ını bakmaksızın silmeleri. siyaset,din gibi konularda konuşulmasına fazlasıyla tolere gösterilmesi(şimdi burada diyeceksin ki sözlük ilk kurulduğunda formatsız sözlük adıyla kuruldu.. ama şuanki popülasyonun yaş ortalamasına baktığın zaman siyaset ve din tartışmalarının saygı ve objektif bakıştan uzak, tamamen kısır döngü olarak işleyişinin kafa gibmesi). co-modların istisnasız her birinin huur evladı oluşu. serkan ın sözlüğe ve yazarlara bakışıyla, ne amaçlarla yazarlığı açtığına girmeye gerek yok uzun konu.

    yaş problemseli: lise öğrencilerinin virüs gibi yayılışı ve lise öğrencisi olmayıp da sözlük jargonundan bi tak anlamayıp liseli tanımına uygun hareket eden tipler.

    nesilcilik ve reyizlik makamı: popüler olsun olmasın, binbir çeşitte düzgün yazarın, yukarıdaki sebepseller dolayısıyla imitasyon, yan sanayi, çakma sözlüklere geçişi ve oralarda yitip gidişi..(kimisinin ekşiye tekrar dönüşü, kimisinin ekşiye geçişi, kimisinin twitıra gidişi). reyizlerin azalışıyla zamanında her bir gibe eyvallah etmiş ezik, sünepe, kalitesiz, moron ve salak 1. , 2. nesillerin kalışı. (istisnalar kaideyi bozmaz). nesilciliğin doğruluğu yanlışlığını tartışmaya gerek yok. karışık konu.. ama malesef bir 8,7,6. nesil gerçeği var. bebişincileri de hiç sevmiyorum amk iticiler. neyse geriye kalan 1. 2. nesillerin bazılarını tenzih ederekten, anca nesilcilik oynayıp ya da aman sözlük böyle elden gidiyo yetişin aman şöyle eziksiniz böyle sözlüğü kurtarırızcılığa soyunup 1 adet dahi gibe sürülecek entry si bulunmayan mallardan oluşması *

    anonimliğin ortadan kalkışı ve kankacılık mefhumu: pm den olsun, skype'dan olsun, faceden olsun(face yi face diye okuyansporluyum swh) kankacılığın bir illet gibi yayılışı. başlıklarda veya nik6larında yarak kürek salakça sohbetler. aman dostlar benim entrylerimi takip ediyor diye gibik sokuk kasıntı entryler. züt, baş, para, araba, ev ifşaları. ve tekrar dediğim gibi artık kişinin sanal profilinde dahi geyiğin, şamatanın veya envai çeşit kafa açacak konunun dibine vurmak yerine kendini olmadığı şekilde üstün, yakışıklı,zeki, başarılı vs. gösterme çabaları ve ezikliği. bu durumun ağır kafa gibmesi. kolpacıların, riyakarların, samimiyetsizlerin ve yalancıların cirit atması.

    önemli konulardan birisi de şudur ki; sözlüğü sözlük yapan bir çok reyizin genelinin kafasının "norm"al insanlardan farklı çalışması dolayısıyla beğenilmesiydi.. yani sosyopatı, pgibopatı, asosyali,aşırı sosyali, değişik bakış açılarına sahip adamları vs.. fakat; son dönemlerde yukarıda bahsettiğim veya bahsedemediğim sebeplerden ötürü bir çok yazarın artık kendisini normal, düzgün ve devamlı olumlu gösterme çabası.. ulan burası inci sen hayvan değilsin fakat hayvan gibi olarak geyiğini yapacaksın. zeka showunla insanların şukusuna boğulacaksın ya da hayvansan içindeki hayvanı direkt dışarı çıkaracaksın veya ne yarak yersen yiyeceksin ama samimiyetsizce poz kesmeyeceksin gibik huur çocuğu facebook mu burası bak ananı bacını gibesim geldi elim ayağım titredi.. sözün kısası: ne yarak yersen ye ama şurada dahi poz kesme bacını gibtirtme dıbına koydurtma. yoksa kimse size tek tip yazar olun dediği yok amk. mal olmayın kAfi.

    derdini gibtiklerim ve iddaacılık huur evlatlığı: zibilyon tane aptalca kız-erkek konusu ve iddaacı anası huurlardan oluşan tanımı kısa olan ama üyesi bol olan bir güruh.

    özet:bir ya da bir çok konuda yazılmış yahut herhangi bir şekilde hafızalara yerleşmiş bir anlatımın, önemli bölümlerini, can alıcı noktalarını, ana temasını bütünün içinden seçerek yazma ya da anlatma yoluyla bir kenara ayırma şeklidir
    ···
   tümünü göster