1. 76.
    0
    @56 himm bektasilerde alevi degil yani.. guzel ne kaldi elimizde zaza alevileri ve nusayriler.. bunlarin kendilerine sorsan onlar bile bilmez ne olduklarini bak saka veya abartma yapmiyorum istiyorsan gir bi alevi sitesine ama soyle tek bi gorus olmayan tarrtisilan bi siteye hicbiri biz suyuz, inancimiz bu,ibadetimiz tanrimiz su diyemiyor, karman corman bisey artik lackalasmis..

    ortaligi kizistiran gruplar bunlardan cikiyor zaten tabi hepsi degil ama cogunlugu. dersimde din filan yok kimse birbirini yemesin neye inandiklari belli olmayan biseyler var kimse bilmiyor ne oldugunu oyle var ama yok ,bu yuzden hepsi komunist, kemalist vs..komunist olan biri alevi olamaz ayni zamanda komunizm maddeciliktir alevilik madde otesidir ,batindir, icrektir..hem fenerli hem galatasarayli olunmayacagi gibi bunlarda beraber olmaz.

    nusayrilere zaten neden alevi denmis hic bilmiyorum sadece hz ali ile ilgili olduklari icin oyle denmis sanirim. onlarin kutsal saydiklari kitaplarinda da hz ali'ye tanrilik atfedilir, allah'in butun sifatlari hz aliye verilir bu kitaplarinda yazar uydurma degil..

    neyse kardesim seni belli biyere kistirmak degil amacim ama bu anlattiklarim ne yazik ki dogru cok bozuldu alevilik,cok zihin yikamasi gecirdi yillardan beri en cogu da kemalist sistemle yapildi.. alevi isen ve inancina sahip cikmak istiyorsan bunlari gormen lazim.. ehlibeyt alevileri ile kimsenin sorunu olmaz ama alevilik maskesi takip allah'a kitaba, peygambere sovenlere karsi cikariz en cokta sizin cikmaniz lazim bunlara..
    ···
   tümünü göster