1. 201.
    +1 -1
    gerçekçi davranalım gezi parkı olaylarıyla terörizme kayan siyasi gruplar sürekli polise saldırmakta. bi ara okuduğum mlkp (marksist leninist parti ) bildirgesinde bir aktivistin nasıl davranması gerektiği yazıyordu. komünizmin terörizm olduğu tartışmasına hiç girmiyorum zira avrupa ve amerika' da da komünistlere karşı sert önlemler yasalar ve kınama vardır. terörist demek avrupa literatüründe komünist demektir ve dünyadaki tüm terör faaliyetleri bu gruplar tarafında organize edilir. türkiye'de de baş terör örgütü komünist olan pkk ( partiya karkaren kürdistan ) yani kürdistan işçi partisi yine kürt komünizmini savunan bir örgüttür. ikinci terör örgütü dhkp-c ( devrimci halk kurtuluş partisi cephesi ) yine komünist partidir.

    gelelim türkiye komünist partilerin ilki sayılabilecek mlkp nin bildirgesine. aktivistin yegane amacı devlet güçlerini yıpratmak, itibarsızlaştırmak yazılı ve görsel medya ile halkı onlara karşı doldurarak gücünü kırmaktır. nitekim pkk yıllarca askerimizle çatışmış, kendi yayın organlarıyla avrupaya karşı türk askerinin sözde zulmünü göstermeye çalışmıştır. ergenekon yapılanmasıyla ortaklığı olan pkk nın hatırlanan son büyük eylemi türk askerine sınır kaçakçılarını bombalatmak olmuştu. bu olayı çoğunuz hatırlarsınız geçen sene oldu ve avrupa medyasında büyük yankı uyandırdı. amaç sınır kaçakçısı sivilleri piyon olarak kullanıp türk askeri sivillere zulmediyor diyebilmekti. bunların örnekleri çok.

    gelelim polislere. sadece türkiye' ye has olmayan, kökü binlerce yıl öncesine dayanan bir devlet teşkilatıdır polis. gezi olaylarında kendilerine mustafa kemal' in askerleriyiz diyenler mustafa kemal' in şu sözlerini bilmeyenlerdir Polis, kanun adamıdır. Ona her zaman saygı göstermeli ve itaat edilmelidir. Polise karışılmaz, vazifesini yaparken serbest bırakılmalıdır.

    kemalistler solu temsil eder fakat komünistlerle hiç bir alakaları yoktur. tabi gerçek kemalizm budur mustafa kemal' in komünizme karşı sert duruşu da malumdur. komünistler bu yıpratma politikalarını biraz cahil olan kemalist gençleri kullanarak uygulamaya koydular zira türkiye komünistleri tek başına asla böyle eylem yapamazlar çünkü hem sayıları çok az hem de sürekli polis takibindedirler. hal böyle olunca gezi eylemlerinde mustafa kemal posterlerinin yanında komünist lider abdullah öcalan posterleri açıldı, türk bayrakları yakıldı (çünkü milli olan hiçbir bayrağı sevmezler). sürekli polise saldırıldı, yalan haberler yapıldı ve ne yazıkki chp nin temsil ettiği masum solcular bunlara alet oldu. normalde chp zihniyetiyle asla bağdaşmayan bu olaylar karşısında sırf akp nin oyları düşsün biz iktidara gelelim amacıyla parti milletvekilleri halkı gazladı polisi kötüledi. halbuki yarın kendileri iktidar olsalar yine aynı polis teşkilatı kendi hizmetlerine girecek ve kendilerine karşı yapılan mesela bir başörtüsü eyleminde o polisleri eylemcilerin üzerine salacak, çok daha sert davranmalarını isteyecekti.

    kısacası polisin aşırı siyasi tavrı yoktur, olamaz. koca polis teşkilatı cemaat denen bir oluşumun eline asla geçemez, bu derin devletçiliktir ve ağır bir suçtur. hiç bir devlet otoritesi bunu kabul etmez, hele ki polis gibi kompleks bir teşkilatı, devletin her yerinde eli olan ve bilgisi olan en güçlü teşkilatı, sistemin yapıtaşını cemaat diye bir gruba teslim ettiğini düşünmek çocukçadır. zira bu konuda muhalefet kanadından da hiçbir tepki gelmemiştir, böyle bir durum olsa ilk önce onların sesi çıkardı. çıksa dahi cemaat paranoyasından öteye gidemez ! polis teşkilatına giren kişilerin fikirleri sorgulanmaz chpli olur akpli olur cemaatçi olur farketmez fakat siyasi kimliğini sivri bir şekilde belli etmiş ve bazı platformlarda boy göstermişse bu durum güvenlik soruşturmasında açığa çıkar ve katiyen teşkilata alınmaz. herhangi bir örgüte, tarikata, siyasi partilere üyeliği olanlar asla ama asla polis yapılamaz. yasa vardır ve kişi hakkında bir şikayet olursa o derhal meslekten ihrac edilir, üstüne hapis cezası bile alır.

    sözlükleri yahut twetter ı okuyarak saçma muhabbetlerle polise karşı tavır alan insanlar oluyor. biraz dışarı çıkıp hayatı tanımalarını öneririm dışarıda olanların sözlükte olanlarla alakası yoktur, bu ülkenin pgibolojisini sözlükler tweetler belirlemez, sözlüğe göre yaşayanlar hayatla iletişimi kopmuş yaşı küçük insanlardır. biz de a.c.a.b ı öğrendiğimizde heyecanlıydık, çok cool olduğunu düşünüyorduk, vuuuu anarşikiz diyorduk. sözlüklerde yazıp insanları etkilemeye çalışıyorduk falan ama olgunlaştıkça daha tutarlı düşünmeye başlarsınız. ayrıca kişilerin yaptığı hatalar kurumlara mal edilemez.

    özet : polis asayiştir candır, güvenliktir. oturup iki çay için muhabbetin dibini vurursunuz =)
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      0
      helal olsun güzel yazmışsın polise laf atanlarin hepsi huur çocuğudur.
      ···
   tümünü göster