1. 1.
    +27 -1
    1999-2000 doğumlu yazarların aramızda olduğu şu günlerde pek de kötü bir durum değildir.

    ayrıca internette yeni bir trend başlamış, ergenler yaşlarını aptalca bir olayla birlikte ifşa etti mi yaşıtları tarafından uyarılıyor, "yaşını yazıp durma sonra bizi de senin gibi sanıyorlar" diyorlar.

    araya karışmak istiyorlar kısaca, yaşı söyleyince sıçtığı için. akıllı da herifler. daha düne kadar annem yıkıyordu beni demiyor, neleri hesaplıyor.

    o yüzden, tahmin ettiğinizden daha küçükler, 12 yaşındakiler bile şu an her yerdeler ve ben bilirim havasında takılıyorlar.

    internetin olmadığı ya da böylesine yaygınlaşmadığı zamanlarda, senden 10-15 yaş büyüklerin oluşturduğu bir toplulukla uzun süre aynı ortamda bulunman ve ciddiye alınman pek mümkün değildi. hatta 1 yaş bile ortamdan uzaklaştırılmak için yeterli bir sebepti. 79'lular, 80'lileri bile çocuk bulurdu, eğer 2 yaş fark varsa muhatap bile alınmazdın. hala da böyle dışarda. 15 yaşında biriyle arkadaşlık yapan 20 yaşında biri var mı aramızda?

    donanımsız, eğitimsiz, hayat görüşünden yoksun 12-15 yaşındaki çocukların, internetin nimetlerinden faydalanarak 20-50 yaş aralığındaki insanlarla dışarda yapamayacağı muhabbeti burada yapması, onlarla aşık atması, laf yetiştirmesi tak gibi bir durum.

    aklını ayrı başını ayrı tokatlarım.

    tematik de takılmıyor ayrıca bunlar. politika yazıyor, sinema eleştirmeni, edebiyatçı, 10 numara kübist, ortadoğu uzmanı, komplo teorisyeni, mizahçı... her şeyler.

    gitsin bilgisayar oyunu, teknolojik zamazingo yazsın ya da taze anılarından bir uzmanlık alanı belirlesin; hangi çocuk bezi daha iyi, hangi pudra pişik için kullanılmalı, göz yakmayan şampuanların en iyisi... ne bileyim.
    ···
   tümünü göster