1. 1.
    +11 -7
    Öncelikle lütfen aaa çok uzun bunu okumam demeyin çünkü okuduktan sonra azda olsa eminimki hayata bakış açınız değişecek.
    Not: beyler lütfen başlığı uplayalım, insanlar biraz sağduyu kazanmalı.

    Beyler ben eskiden aşırı sosyalisttim ama bazı şeyler farkettim, ister atatürkçü ister islamcı, akpli ol hepimizin beyni çocukken yıkanıyor, hepimiz karşıt görüşlü olan kimselere öfkeyle yetiştiriliyoruz, barışı sağlayamıyoruz. Dinlemiyoruz, öğrenmek istemiyoruz. Sadece benim görüşüm var gerisi hikaye diyoruz.

    Şimdi aranızda bir atatürkçü, ateist görüp onu öldürmeye bile varacak kadar kinlenenler vardır, ayrıca başörtülü türbanlı birisi görüp ona içinden küfür edenler vardır. Neden böyle beyler?

    Neden barışı sağlayamıyoruz?

    Çünkü yeni şeylere açık değiliz, empati kurup objektif düşünemiyoruz. Herkes kendi inandığı şeyin doğru olduğuna körü körüne bağlı, eskiyi örnek alalım, bir zamanlar insanlar dünyanın düz olduğuna körü körüne inanıyordu, aksini iddia eden hor görülüyordu ama ne oldu? Dünyanın yuvarlak olduğu kanıtlandı. Sizin düşünceniz çürütülse ne olur? Kabullenemezsiniz değil mi?

    Mesela islamcılar?
    Ben şimdi tanrı yoktur desem bana küfür kıyamet girersiniz, ama şu şekilde bakalım olaya: antik yunanistanda insanların inandığı şeyler yunan tanrılarıydı, körü körüne inançları vardı ama şimdi bize inanılmaz saçma gelir onların çok tanrılı dini ama allahın onlardan farklı olduğunu nereden biliyorsunuz? Sizde inandınız, onlarda?

    Yada atatürkçüler, kemalistler?
    Ben burada atatürkün kötü özelliklerinden bahsetsem, sülaleme kadar söversiniz, çünkü ilkokuldan beri atatürk kafamızda neredeyse tanrılaştırılıyor. Şuan bile bana hiddetleniyorsunuz biliyorum çünkü gayet normal.

    Demek istediğim şey önyargılarınızdan ayrılın ve objektif düşünün. Barışı ve huzuru ancak öyle sağlarız. Karşıdakinin görüşüne saygı duyun. Sırf görüşü yüzünden insanlardan nefret etmeyin, kafasındaki kumaş parçası yüzünden kimseyi ötekileştirmeyin.
    ···
   tümünü göster