1. 1.
    +3
    oha lan bildiğin iplenmedim neyse belki biri görür üstte diye başlıyorum

    Bu makale belki de bir çok kişinin filtresine takılacak. Onlar için üzülüyorum. Ne yazık ki yapacak bir şey yok…



    Dünyadaki çoğu erkekte hastalık derecesinde ferre izlerler. Öyle ki bu onlar için normal bir hal almıştır. Hatta dünyada ferre izlememiş erkek var mıdır merak ediyorum?



    ferre izlemek erkeğin, ciks arzusunu azaltır. Dolaylı yoldan kadınlarla tanışma isteğini öldürür. Belki de kadınlar konusunda başarıya ulaşmanı engelleyen önemli şeylerden bir tanesi de budur.



    ferre konusunu detaylıca inceleyeceğiz. Öncelikle 2 önemli sebebe bakalım.




    Hazcı Adaptasyon

    Hazcı adaptasyon beyne gelen bir uyarıya alışmaktır. Bu gelen uyarıya alıştıkça, uyarının etkisi azalır. Bu yüzden, aynı uyarıyı bir dahaki sefere duyduğunda, aynı etkiyi göstermez.



    Örnek olarak, 1900′lü yıllarda, bir erkek bir kadının bileklerini gördüğünde, çok tahrik olurdu. Bir kadının bileklerini görmek inanılmaz bir olaydı. Çünkü o zamanlar kadınlar uzun elbiseler giyer ve gerektiğinde o uzun eteklerini biraz yukarı kaldırmaları gerekiyordu. Bu da kadınların bileklerini ortaya çıkarıyordu.



    Ama günümüzde, bilek ne kelime, tüm bacağı çok rahatça görebiliyoruz. Sokakta çok rahat görebiliyoruz ve artık eskisi gibi bizi etkilemiyor.



    Bunun yerine, erkekler göğüslere ilgi duyuyor. Göğüsler bizi heyecanlandırıyor. Kuşadasın’da üstsüzlerin güneşlendiği yerlerde, bir çok erkeğin kümelendiğini görmüşsündür. ilk başta tepkileri ” vayyy be ” oluyor. Çünkü beynin verdiği tepki ” daha önce hiç canlı göğüs görmemiştim”



    Belli bir süre sonra beyin bu duruma adapte oluyor ve eskisi gibi etki göstermiyor.



    işte buna biz hazcı adaptasyon diyoruz.
    ···
   tümünü göster