1. 1.
    +2
    hepsini yakıp sabun yapalım.

    yok lan şaka maka az uzun bi yazı yazdım panpamızın birine.bu sorunu kendi üzerimde yüzde 80-90 düzeyinde çözmüş biri olarak özet geçmeyip okumanızı tavsiye ediyorum.

    illa özet derseniz pgibiyatriye gidin, açık açık her sorununuzu anlatın. verdikleri ilaçlar aşırı etkili. başınıza çok üzücü olay gelmeden (aile kaybetmek gibi) düzelmezsiniz ve düzelmek yerine daha kötü hale de gelebilirsiniz.tek çözüm ilaç.

    öncelikle asosyallik hastalıktır. yanihakaret olarak kullanılsa da burda zaten o hakareti eden de asosyal giblemeyin. çekinecek bir şey yok bunu söylemekte. çeken bilir.
    eğer asosyal olduğunu, bazı takıntıların-korkularının (mesela ortamda hatay apıp rezil olmaktan korkmak veya rezil olacağını düşünmek) olduğunu düşünüyorsan pgibiyatriye gideceksin. ilaç veriyorlar.ben 1 ay kullandım (ilacın adı paxil ama başka daha etkili ilaçlarda olduğunu söylüyorlar) etkisini gördüm. düşünmüyorsun artık bazı şeyler, direk olaya dalıyorsun, umursamıyorsun.bi kaç ay daha devam etsem şu ortamlarda herkesin etrafına toplandığı bin olurdum. yazdığım korkulardan-takıntılardan daha milyon tane sayarım ama zaten benimle aynı durumdaysan sen de biliyorsundur neler olduğunu. mesela arkadaşlarınla fazla takılmayan biriysen takılmaya gitmeden günler önce nasıl davranacağını, neler konuşacağını, neler giyeceğini düşünürsün. bende de vardı bu.artık pijamayla sokağa çıkıyorum. çünkü milletin görüşünü, düşüncesini giblemiyorum.

    diyorsan doktora gitmem ama bu halimi de sevmiyorum ozaman kendini ortamlara sokmaya çalış, laflara atla, içinden düşünme konuşulan konuyu. fikrini söyle.ama çok zor yani yıllardır bu haldeysen.

    son olarak ekşi linki vereyim 2-3 tane.oku bunları. senden bahsettiklerini düşüneceksin.

    https://eksisozluk.com/sosyal-fobi--146226
    https://eksisozluk.com/so...ksiyete-bozuklugu--292771
    https://eksisozluk.com/asosyallik--42348
    https://eksisozluk.com/an...lik-bozuklugu--343585?p=1
    https://eksisozluk.com/si...oid%20kisilik%20bozuklugu
    ···
   tümünü göster