1. 1.
    +2
    sırf can sıkıntısından; ateyi de değilim ha... ortalama zeka kafi.

    1 tanrı yoksa biz niye varız?bak nasıl var olduk demiyorum niye diyorum.
    birey "var" olma konseptinin içini kendi doldurur. kimi kendini yüce bir varlığa tapmak için yaratılmış suret olarak tanımlar, kimi sabah akşam karı kız peşinde koşmayı hayat gayesi edinir. herkesin bireysel tanımı farklı olduğu için genel geçer bir kanıya varılamaz. varılamadığı için de herkesi müdahil eden bir yaradılış amacı belirtilemez. ha güzel kardeşim, haksız mısın? değilsin. ama gezegendeki tüm insanlar -dinlerinden bağımsız konuşuyorum- kendilerini inananlar olarak tanımlamadığı sürece ekgib kalıyorsun.

    2 big bange sebep olan o ilk parçacık nasıl var oldu? eğer parçacık her zaman vardı diyecekseniz zamanı kim yarattı? zaman her zaman var olamaz bu mantıksızdır detayına sonra giricem
    bununla ilgili çok güzel video var; al hele linki: http://www.youtube.com/watch?v=UemhCsaeGgc

    3 kuranda bizim yeni keşfettiğimiz şeylerin yazdığı inkar edilemez bir gerçek bunu nasıl açıklıyorsunuz?
    tamamen yorumlama ile alakalı. bir taşı 1.000 defa yere atarsan yerçekiminin olduğunu görürsün, ama bu 1.001. kere attığında taşın tavana yükselmeyeceği anldıbına gelmez. benzer bir şekilde din ve bilimi dövüştürmemek gerek, birbirlerinin sırtlarını sıvazlamaları medeniyet tarihi açısından nadir olsa da, her zaman faydalı olmuştur.

    4 hz muhafazidin kıyamet alameti dediği şeylerin bir bir gerçekleşmesini nasıl açıklıyorsunuz?
    bkz 3.

    5 içi açıldığında allah yazan meyve sebzeleri nasıl mantıklı bir şekilde açıklıyorsunuz?
    içi açıldığında hiçbir şey yazmıyor dümbelek, onu sen öyle görmek istediğin için öyle görüyorsun.

    hadi sen de buna cevap ver, her şeyi gören, her şeyi duyan ve her şeye gücü yeten yukardaki o sihirli adam neden senin domatesine, benim maruluma ismini yazıyor. ona tapmamız için mi, edepli olmamız için mi, büyüklüğüne şaşmamız için mi? eğer bu kadar büyükse neden hart diye ortasından ısırıp göremeyeceğim şeylerin içine adını yazıyor, benzer bir şekilde, madem bu kadar büyük... neden kendini kanıtlama derdinde?

    bayram bayram soktunuz günaha adamı... te allaam ya
    ···
   tümünü göster