1. 1.
    0
    "Geçmiş, şimdi ve gelecek arasındaki ayrım sadece bir yanılsamadan ibarettir, ne kadar kalıcı olsa da"

    Albert Einstein

    Yedi yaşımdayken benim için kötü bir rüya gördüm, uyandığımda bunun bir rüya olduğuna sevinmiştim. Aradan bir, iki hafta geçtikten sonra rüyamda gördüğüm her şey gerçekleşti. Bu hatırladığım ilk birebir aynısı gerçekleşen rüyaydı. Sonraki yıllarda da bu rüyalardan gördüm hatta bazen uyanıkken gelecek ile ilgili vizyonlar aldım. Aslında gelecekte olacak kötü olayları önceden hissetmek, kimseye söyleyememek özelilikle yetişme çağlarımda beni çok üzmekte idi. Belki de bilinmeyene ilgi duymama da bunlar sebep oldu...

    Burada bunlardan daha fazla bahsetmeyeceğim ama zamanla ilgili daha başka bir şey fark etmeye başladım. Daha doğrusu Zaman nedir?

    Haberci Rüya ve Vizyonlar da; bu gün böyle bir rüya görsem, rüyamdaki olay gelecekte realize olacak, yarın böyle bir rüya gördüğümü hatırlayacağım ama rüya geçmişte kaldı ama rüyamdaki olacak olay hala gelecekte... Rüya ya da vizyon realize olduğunda ise bunların hepsi geçmişte kalacak. Kafanız karıştı mı? Tekrar Haberci Rüya ya da Vizyon anına dönersek, rüyada fiziken bedenim şimdiki zamanda ama bilincim gelecek zamanda olacak olayları yaşıyor/izliyor. Rüyalar bir çeşit farklı bilinç hali deniyor ve bu farklı bilinç halinde Zaman yok, an var.

    Burada bir gözlemimi de belirtmede fayda var, özellikle haberci vizyonlarda sadece 2-3 saniye süren algıladığımız zaman ölçüsünde saatler yada günler sürecek bir olayı görebiliyorum. Peki tüm rüyalarım ya da vizyonlarım haberci olmamasına rağmen, haberci olanları önceden nasıl anlayabiliyorumu merak ettiyseniz, bu his sıkıntı duygusuna benzeyen bir şekilde kendini belli ediyor. Hani 2-3 gün evde kapalı kaldığınızda duyduğunuz sıkıntıya benzeyen ve sizi zamanın yanılsamasından başka bir eşiğe bakmaya dayanabileceğiniz kadar sokan ve genelde geri kaçtığınız... Benim deneyimlerimin benzerlerini yaşayan bir arkadaşım, benim Zamanın Eşiği dediğim yere tünel diyor.

    Bir haberci rüya ya da vizyon aldığımda bir şekilde bilincimin tüm zamanların, eşzamanlı olduğunu anladığı an. Bunu farkında olmadan yaparken, anlamasam da...

    Ya Zaman Makinesi..?

    Tüm zamanlar eğer aynı anda zaten var ve bunu algılamıyor isek, Zaman Makinesine gerek var mı? Böyle bir araç bir yerden bir yere gitmek için kullanılacaksa; zamanlar zaten şuan da var, bir yerde değil ki, burada... Burada olan bir şey için gitmeye gerek var mı? Belki Zamanın Eşiği için farklı frekansa bir şekilde geçiliyor, bu frekansa geçmek için ise bir makine kullanılabilir yani bedeni bir yere göndermek yerine bilinci Zamanın Eşiğine göndermek gerek. Gerçi ben bunu test etmek için gönüllü olmak istemem. Zamanın Eşiği, sessiz tanık olduğumuz, olaylara ne o an, ne de olacağı zaman müdahale edebildiğimiz bir yer. En azından ben müdahale edemediğimi biliyorum. Belki de farklı zamanlar algılamak bilincin umutsuzluk taşımamak için bir sigortası ya da tam tersi gelecekte olacak kötü olaya daha önce alışmak için için erken uyarı sigortası. Hangisinin doğru olduğunu ben de bilmiyorum.

    Zamanda gezen bilinç ise ya da zaman sadece bir yanılsama ise, bilinç bu gezintiye nasıl başlıyor ya da neden bazılarımızın bilinci bu gezintilere hiç çıkmıyor. Benim ve bazılarımızın sebebini kontrol edemez şekilde gittiğimiz Zamanın Eşiği bir yer mi..?

    Hermetik düşünceye göre zaman ise, geçmiş de gelecek de şu an mevcut değildir. Şu an ise öyle çabuk geçer ki hiçbir sürekliliği yoktur. “ Şimdi” dememizden bile önce o an geçmiştir. Şimdiki zamanı asla yakalayamayız, o halde onun var olduğunu söylememiz ne şekilde mümkündür?

    "Şimdiki zaman ve geçmiş zaman
    Belki birliktedir gelecek zamanda
    Ve gelecek zamanı kapsar geçmiş yaşam"

    Diyor T. S. ELIOT. Vikekananda'ya göre ise, "Mutlak'ta ne zaman ne uzam vardır, ne de nedensellik. Ne zihin ne de düşünce olmadığına göre orada zaman tasarımı yer almaz. Görülür hiçbir değişim olmadığına göre orada uzam tasarımı var olamaz. Hareket ve nedensellik diye andıklarınız, yalnızca birin olduğu bir yerde var olamaz."

    Vedantacı Sankara'ya göre, "Rüyada bilincinde olduğumuz şeyler, uyanık bilincimizce reddedilir. Öte yandan uyanık haldeyken bilincinde olduğumuz, yerler ve benzeri şeyler red edilmez."

    Ya sizce, nedir zaman? Zamanın Eşiğine siz hiç gittiniz mi?
    ···
   tümünü göster