1. 201.
    +3
    mevzu petrol mevzusu değil yani mevzu bildiğin ırmak dere mevzusu. liseliler bilmez ırakla zamanında fırat nehri üzerine baraj yapılırkene kavga dövüşler yapılmıştı neden çünkü debi azalıyor diye.

    bizim köylü sıpalarının içinde cılbıldaşıp yüzerken öldükleri dereler için büyük ülkeler sıcak soğuk savaş yapıyor. biz ne yapıyoruz. petrolden diyoruz.

    bakın saf ve salak dostlarım bu gibtiğimin dünyasında bir görüş popülerse yani emperyalizm bir görüşün popüler olmasını istiyorsa bunun bir sebebi elbette ki vardır neden elin godamanı yurdum godamanı gibi zütünü paraya silmenin derdinde değil o adamlar başka birşeyin derdinde.

    sağ gösterip sol vuruyorlar ve bunu hep yapıyorlar yanıltıyorlar, yanlış düşünmene sebep oluyorlar. sonra sen petrol arazileri bize kalmış diye seviniyorken bir bakmışsın ki duşta sular kesilmiş. neden çünkü adamlar suyu almışlar. dünyanın sayılı nehirlerinden olan 2 akarsuyu kendi himayesine almışlar. artık su bulamazsak zütümüzü parayla silerik başganım hadi gözümüz aydın. 20 yıl sonra bitecek petrol rezervi nerede yaşamın temeli olan su kaynağı nerede
    ···
   tümünü göster