1. 1.
    +2
    Öncelikle tartışma konusunu olabildiğince kısa anlatmaya özen gösterdim.
    Onca boş vaktiniz içinde yaklaşık 10-15 dakikanızı rica ediyorum ki bu konuda bildiğiniz şeyin kesinliğinden emin değilsiniz. Böylelikle emin olun.

    Okuyan vede okumayan, saygı gösteren herkese saygılar.

    iki tarafında hakkı var ama en çok kimin ?

    Konunun sonunda bende olsam bende yapardım diyeceksiniz.

    zamanında Kürtleri daha batıdakilere düşman etmek için o zamanın devleti gidip doğuda Kürt katliamı yaptılar. 4-5 sene önce izlemiştim kürt kardeşlerimiz sokaklarda çocuklarının önünde bildiğiniz halı gibi olana kadar katlediliyor sürükleniliyor görseniz ip gibi olmuşlar kemik yok sanki.

    Düşünün babanızı annenizi gözünüzün önünde insanlık dışı şekilde katleden polis diye bir güç var sırf polis adını kirletmek için bu tarz insanlık katliamı yapılmıştır.

    Bu olaylara tanıklık eden çocuk büyüdüğünde birileri tarafından intikam çağrısı yapılarak dağa çıkmaya ikna ediliyor.Ve yıllar sonra bile akıllarda hala polis kimliği pislik insan vs.vs. olarak görünüyor. Doğuda bu tarz kayıplar vermiş çok aile mevcut.

    Zamanla polis adından Türk adına mâl edilmiştir bu olay, artık polis değil Türk suçludur. Doğuda olanlardan batıdaki insanların binde biri haberdardır ki o zaman kimse haberdar değildi.

    Dış güçler polisten cayıp Türkleri suçlamakla çok zeki hamle yaptılar ki hala yankıları devam ediyor.

    Normal şartlarda aslında Türk ve Kürt arasında hiçbir problem yoktur.Şuan ben Türk ve Kürt kelimelerini yan yana yazmaya çekiniyorum kötülükten değil bunu yazmak bu konudan bahsetmek o zamanında ortalığı karıştıran dış güçlere destek vermek gibi geliyor.

    Dikkatinizi şu konuya da çekmek istiyorum bir diğer ayrıntı dış güçler Türk diyerek milliyetçi (herhangi bir parti ayırmaksızın) tayfayla da ortalığı kızıştırmıştır. Zamanında üniversitelerde ne çok insan öldürüldü ne çok düşmanlık oldu az çok duymuşsunuzdur.

    Konunun sonuna gelmek istiyorum. Kürt Türk kardeş midir?.Aynı vatan toprağı içerisinde yaşadığımız, iyi niyetli, birliğimizi ve bütünlüğümüzü dinimizi esas alan zihniyetteki tüm bireyler isterse israilli olsun isterse Amerikalı olsun esaslarımıza saygı gösterdiği sahip çıktığı sürece kardeştir.
    ···
   tümünü göster