1. 1.
    +30 -22
    okuyun beyler 1 dakikanızı bile almaz
    sonra birkaç müslüman arkadaştan beni aydınlatmasını isteyeceğim lütfen

    kuranın allah'ın kitabı değil de insan ürünü bir kitap olduğunun kanıtı olan ayetlerdendir.

    enfal 65 "diyanet çevirisi"

    ey peygamber! mü’minleri savaşa teşvik et. eğer içinizde sabırlı yirmi kişi bulunursa, iki yüz kişiye galip gelirler. eğer içinizde (sabırlı) yüz kişi bulunursa, inkâr edenlerden bin kişiye galip gelirler. çünkü onlar anlamayan bir kavimdir.

    enfal 66 "diyanet çevirisi"

    şimdi ise, allah yükünüzü hafifletti ve sizde muhakkak bir zaaf olduğunu bildi. eğer içinizde sabırlı yüz kişi olursa iki yüz kişiye galip gelirler. eğer içinizde (sabırlı) bin kişi olursa, allah’ın izniyle iki bin kişiye galip gelirler. allah, sabredenlerle beraberdir.

    diğer çevirelere de bakarsınız, değişen bir şey yok.

    şimdi bu iki ayetten ortaya çıkanlar şunlar:

    muhafazid müslümanların savaşmasını istiyor. ancak savaşmak dile kolay. işin ucunda ölmek var, korku var, ızdırap var. haliyle bir teşvik lazım ve muhafazid'in ihtiyaç duyduğu o teşvik enfal 65 ile geliyor. ayete göre 20 mümin 200 kişiye galip gelir diyor. gazı alan müslümanlar da savaşıyor. ancak hiçte öyle olmadığını görüyorlar. bundan sonra da millet muhafazid'e mırın kırın edince, onun allah tarafından indirildiğini iddia ettiği ayeti sorguluyorlar muhtemelen. hani 20 mümin 200 kişiyi öttürürdü falan diyorlar tahminimce.

    bu seferde ilkinden tamamiyle farklı olan enfal 66 yetişiyor imdada ve diyor ki "şimdi ise, allah yükünüzü hafifletti ve sizde muhakkak bir zaaf olduğunu bildi." aslında 100 kişi 200 kişiye galip gelir.

    bak sen. e hani allah herşeyi bilirdi. bu ayetlere göre bildiğin sonradan anlıyor. madem bir zaaf vardı da enfal 65 gelirken niye anlamadı bunu.
    allah herşeyi bildiğine göre enfal 65'den sonra enfal 66'yı göndereceğini de biliyordu. belki de enfal 66 bunların savaşması için yeterli gazı vermiyor. ondan 65i gönderiyor bu sayede bunlar savaşıyor. sonra da enfal 66yı gönderiyor bağıntısı kurulabilir. ancak o zaman da allah insanlara yalan söylemiş olduğu sonucu çıkıyor.

    edit:bakın şimdi beni eksilemeniz cevap vermeniz anldıbına gelmiyor kardeşlerim gelin mantıklı bir cevap verin eksileyince sevap point mi yazılıyor ne oluyor yani neyse
    ···
   tümünü göster