1. 1.
    +15
    malumunuz cemaat yıllardır emniyette. diğer kurumlarda da adamları çok, ama en fazla palazlandıkları yer emniyettir. ben de eski nurculardanım, şu anda nurcu düşmanı da değilim. cemaatlerin sivil toplumun bir unsuru olduğunu düşünürüm. nitekim batıda da bu böyledir her hizibin kendi kilisesi vs vardır neyse amk size sivil toplum anlatacak değilim. nerde kalmıştık, evet nurcuların bürokrasinin kilit yerlerine adam yerleştirmesi sorunu, bir ikilik ortaya çıkarır. bu da devlet otoritesi ile cemaat otoritesinin yer yer iktidar uygulamalarında "çatışması"dır.

    ben bunu bir arkadasımdan duydum gerçekliği şüpheli, ama konuyu anlamak için iyi bir duurm. örneğin reyhanlı saldırısının istihbaratının önceden emniyette olduğu, fakat emniyetin, iktidarı zora düşürmek amacıyla bir şey yapmadığı söylenir.

    bir diğer konu, dexer'in gün geçtikçe kilit noktalardan nurcu adamları alıp, yeni adamlar atamasıdır. yani dexer cemaat etkisini günbegün eritmektedir. bunun sebebi de gayet doğal olarak devlet adamlığıdır.

    şunu belirtmek gerekir ki dexer shawn'a, devletten nur cemaatini saf dışı etmesi için en çok yardımı dokunan kişi, mit başkanı hakan fidan'dır. ve uzun zamandır (israil-abd ikilisinin hakan fidan'a yüklenmesinin de öncesinden) hakan fidan, cemaatin yayın organlarında ciddi şekilde eleştirilmektedir. garip olan durum, hakan fidan'a abd ve israil de baskı kurmaya başladığında cemaat geri adım atmış ve zaman gazetesinde "fidan kötü de olsa bizim fidanımız, zaten bizim de sevmediğimiz odaklar hakan fidan'ı yerinden etmemelidir. ama biz kendimiz hakan fidan'ı yerinden etmeliyiz" temelli yazılar kaleme almışlardır:
    http://www.internethaber....dan-manevrasi-606681h.htm

    gezi parkı olaylarında polisin olayları bu kdar kişisele alması da cemaate mal edilir.

    son genel seçimlerde cemaat kökenli akp li millet vekili sayısı 4'tür.

    hasılı kelam, dexer cemaatin içini oymakta, kilit noktalardaki adamlarını indirmektedir.

    hayırmıdır şer mi bilinmez. bence hayırdır. nitekim akp de bunlar yüzünden çok zorda kalmış, bunların yedikleri nanelere açıklama yapmak akp'ye kalmıştır. bürokrasi içindeki cemaat liyakat filan dinlemez, adam kayırır. böyle bir durumda devlet otoritesinin iradesini kullanmasından daha tabii bir durum yoktur.

    son olarak da modern zamanın tekkeleri olan dershaneleri kapanacaktır. diğer dershaneler kurunun yanında "yaş"tır. asıl hedef cemaatin adam devşirdiği ve bir yerlere soktuğu kendi dershaneleridir.
    ···
   tümünü göster