1. 76.
    +1
    @77 ???

    1- bu adamlar turkçe bilmeden nasıl üniversite okuyacak? bildiğim kadarıyla bizim üniversitelerde arapça bi program/müfredat yok

    2- hadi bi şekilde türkçe öğrendiler diyelim, bu adamlar mülteci, göçmen falan değil alenen mülteci, savaş mağdurları yani, bi kısmı da yancı. şimdi sen adını bile resmiyette doğrulatamadığın adamların eğitim derecelerini, denkliklerini neye göre belirleyip üniversiteye" kaydedeceksin? herif haklı olarak ya da kolpa olarak çıktı dedi ki, ben liseyi hacı esad anadolu lisesinde okudum ama okulum bombalandı kaydım yandı* ama iki gözüm önüme aksın lise son öğrencisiyim ben dedi. bunun önüne neye göre geçeceksin?

    3- elin mültecilerini sırf kendi ülkene, üniversitene yama etmek için bi de onlara ayrı seviye tespit sınavı mı yapacan?

    ha gelelim ikinci bölüme, yani " ya gerçekce"

    asgari ücretle geçinip borç, harç çocuğunu mecburen dersaneye gönderen epey insan tanıyorum ben. öyle böyle içlerinde binbir türlü dezavantajla ömrünü dirseğini çürüten nice insan var ve çoğu ikinci kez dersaneye gidecek parası olmadığından lise çıkışı kazanamazsa okul hayatına zoraki son veriyo.

    bunun yanında gecesini gündüzüne katıp çalışan, hakikaten emek verip, hayatından ailesinden ssoyal yaşantısından, yemesinden içmesinden hatta ruh sağlığından kısıp hayatını kurtarmak içi çalışıyo.

    şimdii ulan allahsızlar, sen memleketindeki şuncağız sabilerin 7-8 yaşından beri anasını ağlatıyorsun, dersanenin kucağına atıyorsun, sadece kahvaltı yapıp tüm gün okulda aç gezen öğrencinin ne kendisinin ne ailesinin yüzüne bakmıyorsun, üstüne bide ilk düştüğünde tekmeyi sen vurup adamı kulak arkasına kadar giben sisteminin içine dahil etmeye "ara eleman" yapmaya yer arıyosun, çanak tutuyosun, elin suriyelisinin ne üstünlüğü var da bu kadar fakir fukaranın hakkını gidip ne olduğunu bile bilmediğin adamlara peşkeş çekiyosun? ulan aldın besledin, silah verdin kuşattın, katil yetiştirdin, şuncağız çocukların ölümüne neden oldun bişey demedik, yetmedi vatandaşlık verdin katil-mağdur ayırt etmeden onu bile bi şekilde yutturdun, e kaynatasını merzifon eşekleri dürtmüş adamlar, fakir fukaranın gencecik çocukların hakkından ne istiyosun, kendi öz evladını yanında hakir görüp elin adamlarına onların hakkını peşkeş çekiyosun?

    askere aldığın babasız , tek ekmek kapısı abisi askere gitti diye evde aç kalan çocuğa bi kuruş yardım eli uzatıyo musun* vatan savunması diye himayene aldığın binlerce fakir fukaraya en ufak yardımda bulunuyo musun ki, yetiştirdiğin silah verdiğin katillerin ailelerine tahsil sağlamaya kalkıyosun.

    vanda insanlar hala -20 derecede çadırlarda yaşarken yapmadığın seferberliği mültecilere yapıyosun, millet mazlumdur diye ses etmiyo, sineye çekiyo diye bu kadar takunu çıkarmanın alemi nedir?

    eğer illa birilerinin ailesine sahip çıkacaksan 30 yıldır anası ağlatılan, köyü yakılan tecavüz edilen devletin gibtir çektiği onlarca masum kürt (alevi ve her türlü statüko kurbanı olmuş) aileye sahip çık. vatandandaşını hakir gören statükocu tavrın yüzünden bi türlü çözemediğin terör sorunun için vatan millet sakarya diye zorla himayen altına aldığın gencecik eli ekmek tutan adamların ailelerine sahip çık.

    allah belanızı versin ne diyim. haram zıkkım olsun.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster