1. 226.
    +2
    oda karanlıktı herkes uyuyordu. hemen lavaboya gittim. yüzümü yıkadım.bi sigara aldım ve yurdun bahçesine çıktım. rüyanın etkinideydim hala sigara elimde çakmak öbürelimde öylecce uzaklara dalmıştım.bu ne şimdi diyordum. yıllardır böyle kabus görmemiştim.ara sıra görüyordum ama izlediğim filmlerle ilgili oluyodu genelde. acaba esrayı tekrar görünce eski anılar mı depreşti diye düşündüm.

    hocamın cesedi, yüzü gözümün önünden gitmiyordu. sigarayı içtim ve yurt odama çıktım. dolabımdaki küçük kuranı kerimi açıp bakara suresini okumaya başladım.bi yarım saat kadar okudum. odadaki çocuklardan biiri uyandı. gkhandı adı. beni gördü. hayırdır hacı nabıyorsun dedi. ayeti bitirdim. dolap yatağın dibindeydi ,dolaba koydum kuranı.

    kuran okuyordum kardeşim dedim.hee oku oku da byle gece gece şey yapmasaydın hacı. korktum valla dedi. niye korktun kardeş, allahın keldıbını okuyorum korkacak bişey yok deyip gülümsedim.oda haklısın ya işte uyku sersemiyim yle uyanık görünce tırstım dedi lavaboya gitti. bende tekrar yattım

    saat 3 tü. yarın ilk işim esrayı bulup olanı biteni adam gibi öğrenecektim ne pahasına olursa olsun
    ···
   tümünü göster