1. 1.
    +1
    yok panpa veriyor

    filtrenin ba$ladığı noktadan kırılmı$ olan bir sigara ise söz konusu olan malesef ki filitre ile tekrar birle$tirilemeyecektir. aslında bu tip kırıklar en çok $ükredilmesi gereken kırıklardandır, çünkü minimum tütün israı ile onarılabilirler. bu ufak onarım için ihtiyacımız olan tek şey dolu bir kül tablasıdır ki ekstreme durumlar dı$ında*** kırık olan sigara genelde son sigara olduğundan, öncesinde bir alay sapa sağlam sigara önemsenmeden içildiğinden kül tablası gayet dolu olacaktır. aslında o ana kadar ki$inin kadir kıymet bilmeksizin, sonrasını dü$ünmeden, umarıszca sigaraları bitirdigi gerçegi göz önüne alındığında "tak ic ulan deger bilmez sey seni" yorumunu yapmak da bir baska alternatif metoddur lakin bir insan evladı bunu yapmaz, insanları sever onlara yardım eder!
    onarım konusuna geri dönersek ; ilk a$amamız; kül tablasındaki tüketilmis sigaralardan* birinin filitresi(mümkünse en iyi durumda olanın)uygun noktasından koparılmasıdır. bu uygun noktanın seçilmesi çok hassas bir el göz koordinasyonu* gerektirir; zira eğer gereğinden uzun olursa sigara kağıdının yırtık bölümü katlanacak ve sigara filitreye girmeyecek, gereğinden kısa olursa da sigarayı sokacak(!) bir yer kalmayacaktır(isteyen bu soruna daha radikal çözümler bulabilir tabi, orası bizi ilgilendirmez). bu koparma işlemini yapacak arkada$larımıza tavsiyem filitrenin etrafına dolanan farklı renge sahip ve daha kalın kağıdın bittiği noktadan 0,2 cm yukarısını işaretlemeleri* ve bu noktadan izmariti geri kalan gereksiz bölümünden ayırmalarıdır.

    bu noktada belirtmek gerekir ki; is bu eylem icin kullanılacak izmarit seçimi sırasında, herhangi bir tarafı kömürle$memiş olması, dibine kadar içilmemiş olması ve mümkünse hayvan gibi ezilmemiş olması kıstasları, az sonra içilecek sigaradan alınacak keyif ve performans dü$ünüldüğünde oldukça önemli, dikkat edilmesi gereken detaylardır.

    bundan sonrası gayet kolay olsa da bir miktar el becerisi gerektirir. sucuk gibi parmakları olan ki$ilerin bu safhada güzelim son sigaraları hunharca parçalaması sıkça görülmüş olan, üzücü bir durumdur. eğer sigara filitreye girmemekte direniyor ise hafifce bastırılarak**, içindeki tütünün biraz olsun sıkışmasının sağlanması bu mini mini problemi çözmeye yeterli olacaktır.

    sigara ile izmaritten alınan* filitrenin birle$tirilmesinden hemen sonra bu birlesme noktasının hafifce yalanması** sigarayı sağlamla$tıracak olsa da, çoğu insan evladı izmarit yalamayı sevmediginden istenir ise pas geçilebilecek bir safhadır.

    kimi sigara tiriyakilerinin bu $ekilde kırılmı$ sigaraları filitresiz içtiği büyük bir sır değildir. ancak bu $ekilde kullanılan sigara hem daha bereketsiz(çünkü bir dudak payı olacak ve bu içilemeyecektir, içilirse ağız yanar, yapmayın arkadasim!), hem de daha zararlı olacagindan** tavsiye edilmez.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster