1. 1.
    +1 -4
    nasıl açılmaz lan bu başlık .

    sarp apak (d. 11 kasım 1981, diyarbakır ) doğumlu türk vatandaşı türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu. beş yaşına kadar diyarbakır'da yaşamış olan apak, daha sonra ailesiyle birlikte bursa’ya taşınmış ve bu şehirde büyümüştür. diyarbakırlı olan sarp apakın çocukluğunun bir bölümü diyarbakırda geçmiştir.

    işletme eğitimi almayı planlayan oyuncunun tiyatro hayatı, annesi, teyzesi ve yengesinin yetenek sınavlarına başvuru formu almasıyla başladı. dokuz eylül üniversitesi güzel sanatlar fakültesi oyunculuk bölümü’nü 2004 yılında bitirdikten sonra, okuldan hocası barış erdenk’in desteğiyle istanbul’a gitti.
    sadri alışık tiyatrosu’nda sergilenen “ağır roman” adlı eserde başarılı bir oyunculuk çıkarttı. o senenin sonunda yılmaz erdoğan’ın da yer aldığı bkm grubu’na dahil oldu ve organize işler adlı filmde küçük bir rolde oynama fırsatı buldu. anadolu kaplanı, en son babalar duyar dizilerinde ve doğtaş reklamlarında da rol aldı. “sizinkiler dünya kaç bucak” adlı çocuk oyununda oynadı ve bu oyunla türkiye turnesine çıktı. bkm’nin yanında “mutfak” adlı ufak bir sahnesi olan bir mekanda stand-up gösterileri de yapan yetenekli oyuncu, asıl şöhretini avrupa yakası’ndaki tanrıverdi rolüyle yakaladı. daha sonra yer aldığı i̇ştcell reklamlarıyla da büyük beğeni topladı. mimikleri ve hareketleri çok beğenilen apak, gazanfer özcan - gönül ülkü tiyatrosu’nda da “öp babanın elini” adlı oyunda “emrecan” rolünde oynamaktadı.
    apak, kendi yazıp bestelediği “aşkınla yandım” şarkısıyla birçok rock müzik dinleyicisinin listesine girmeyi başardı. şöhret basamaklarını birer birer tırmanmasına rağmen mütevazılığını her zaman korumayı başardı.
    mahsun kırmızıgül'ün beyaz melek, güneşi gördüm adlı filimlerinde ve o... çocukları adlı filmde rol almıştır. şimdilerde ise kavak yelleri adlı dizide güven adlı karakteri oynamaktadır.

    rol aldığı tiyatro oyunları

    öp babanın elini
    sizinkiler dünya kaç bucak
    ağır roman
    bkm mutfak
    çok güzel hareketler bunlar

    filmleri

    organize i̇şler (2005 yılı kemal)
    beyaz melek (2007 yılı reşat)
    plajda (2008 yılı ali)
    o... çocukları (2008 yılı saffet)
    aşk tutulması (2008 yılı konuk)
    güneşi gördüm (2009 yılı ahmet)
    yedi kocalı hürmüz (2009 yılı fişek ömer)
    ask geliyorum demez (2009 yılı berkcan

    dizileri

    avrupa yakası (2007-2009 tanrıverdi)
    kavak yelleri (2009-2010 güven karakuş)

    konuk oyunculukları

    en son babalar duyar (2002 yılı) - ismail
    anadolu kaplanı (2006 yılı) - bölüm sanatçısı
    çok güzel hareketler bunlar (2008 yılı) - sarp apak

    müzikleri

    aşkınla yandım
    ne olurki sanki
    gitme

    reklamları

    dogtaş
    iştcell
    turkcel 3
    ···
   tümünü göster