1. 1.
    +5 -1
    size bir olay anlatayım ve ardında bunun doğruluğunu kanıtlayım.

    2. murat döneminde istanbul henüz alınmamış durumda. fatih sultan mehmet in babası 2. murat'a akşemseddin adında bir din adamı oğlunun yani mehmet in istanbul u fethedeceğini söyler ve o günden sonra 2. murat hep oğlunun istanbul u alacağı günü bekler. oğlunun istanbul u fethedeceğine şartlanır. öyle ki sırf bu şartlanmadan dolayı oğlunun tahta çok erken bir yaşta geçmesini sağlar. çünkü akşemsetttin ona; mehmet istanbul u fethedecek dedi ve ne kadar erken olursa o kadar iyi. 2. murat sadece kendi şartlanmakla kalmadı çevresindekilerinin de pgibolojik olarak şartlanmasını sağladı ve artık herkes mehmet e istanbul u fethedecek padişah gözüyle bakıyordu. mehmet in çevresindekiler onu istanbul u fethetmeye itecek pgiboljik baskıyı oluşturdular. yani fatih sultan mehmet i istanbul u fethetmesi için, pgibolojik olarak şartladılar. bunun sonucunda hep bu amaçla yaşayan bir insan meydana geldi yani bir istanbul u fethetme uzmanı yarattılar. mehmet de kendini hep o yönde geliştirdi.

    eee peki ben hikaye yi neden anlattım ? demem o ki hiçbir savaş iman gücüyle kazanılmaz. savaşlar bilgi, beceri ve akılla kazanılır. savaşların iman gücüyle kazanıldığı zırvası romantizmden öte değildir.

    din ve iman olarak adlandırılan olgular; otorite sahiplerinin, insanları kendi emelleri uğrunda kullanmasını sağlayan araçlardır. iman gücü sandığınınz şey aslında pgibolojik şartlanmadır.
    ···
   tümünü göster