1. 1.
    -1
    Evet beyler.. Ekşi sözlük'te bir isyan başlamış bulunmakta. Bu isyanı kaleme alayım dedim. Yorumlarınızı bekliyorum inciciler;

    http://www.onlinefelsefe.com/Eksisozluk12.asp

    Tamam sakin; buraya kopyala-yapıştır yapıyorum..

    Ekşi Sözlük'te Neler Oluyor?

    Türkiye’nin en güçlü sosyal platformlarından biri olan “Ekşi Sözlük”’ün uzun yıllardır sıkı bir takipçisiyim. “Bakalım bu konu hakkında neler söylenmiş? Nerelerde neler oluyor? Kim kiminle ne yapıyor? Şunun, bunun anlamı ne?"... Buradan senelerdir insanlara bilgi aktarımı yapılıyor. Doğru veya yanlış yansımalar, objektif veya subjektif bakış açıları… Binlerce yazar…

    internetin Türkiye’de yeni yeni yayılmaya başladığı dönemde ortaya çıkmış akabinde üyesi ettiği yazarlara büyük bir ifade özgürlüğü sunmuş, konusunda tek olduğu için zirveye oturmuş bir portal.

    Ancak son dönemde bazı yazarları tarafından sözlük yönetimine karşı bir isyan başlatılmış bulunmakta.
    Peki “Kutsal Bilgi Kaynağı”ndaki bu isyanın sebebleri neler?

    Aslında söz konusu bu isyana “yeni” diyemeyiz. Zira 2012 yılında moderasyon'un 12 kişilik ekibi, sözlüğün forum formatına dönüştüğünü belirterek istifalarını sunmuşlardı. Son tertipte hemen hemen hergün kendi yazarları tarafından, ufaktan ama dalga dalga yayılan, yönetime karşı bir direnişe tanıklık etmekteyiz.

    Sözlük yönetimi sözlük isyancılarının binleri bulan sayılarını dikkate almak zorunda. Genel kanı; kendilerinin sözlük otoritesi tarafından umursanmadığı, fikirlerinin kayda değer görülmediği, görüşlerinin önemsenmediği. Ayrıca onbinlerce “çaylak”ın yazar yapılarak sözlüğün rayından iyice çıkartıldığı belirtiliyor. Çünkü bu yeni yazarlar sözlüğe hiçbir katkı sağlamadığı gibi açtıkları başlıklar ve girdikleri entryler ile “kutsal bilgi kaynağı” sloganlı ekşi sözlüğü kirleterek işlevsel yönünü perdeliyorlar.

    -Sözlükçüler yönetimin taviz vermesi sebebiyle “troll” adını verdikleri yazarlar sayesinde portalın boş başlıklardan geçilmediğini iddia ediyorlar (Şahsen katılıyorum)
    -Sözlük yönetiminin sözlüğün eski versiyonu olan antik. eksisozluk.com'a erişimini kapatarak, yazarların sözlüğün beta versiyonunu kullanmaya zorunlu kılması.
    -Sedat bey ve ekibinin keyfi uygulamaları (isyancılar dayatmacı ve diktatör olarak tanımlıyorlar)
    -Kalitesiz başlık ve yazarların artması neticesinde sözlüğün kirlenmesi.

    22-23-24 Kasım 2013 entry girmeme eylemi
    Twitter'da ekşi sözlük isyanı

    Yönetimin azımsanmayacak çoğunlukta sayıları binleri geçen bu yazarları muhakkak dikkate almalı. Şu an için sözlük bir değer kaybetmemiş görünmekte. Ancak yönetim çok güçlü bir darbe aldı. Eğer Sedat bey ve ekibi eyleme destek verenlerin düşüncelerini iyi okuyamazsa önümüzdeki aylarda büyük bir çöküş yaşayabilirler.
    ···
   tümünü göster