1. 101.
    -1
    1. aleviliğin bir kutsal kitabı var mı? kuran'a mı inanırlar yoksa başka bir kitaba mı?

    2. aleviliğin tanrı inancı nasıldır?

    a. aleviler ali'yi tanrı olarak görürlermiş. doğru mu?

    b. ali'yi tanrı olarak görüyorlarsa, onlara göre ali tek tanrı mıdır yoksa ali tıpkı hristiyanlıktaki isa gibi üç tanrıdan birisi midir?

    3. alevilere göre 12 imam kutsal diye biliyorum ve bu imamlar muhafazid'in soyundan (ehli beytten) geliyorlarmış. imamlık da bunlara aitmiş.

    a. bu bir kişi putlaştırması değil midir?

    b. bu bir ırkçılık değil midir?

    c. bu bir saltanatçılık değil midir?

    4. bazı aleviler kendilerini ateist olarak tanımlıyorlar.

    a. alevilik, tanrı inancı olan bir din midir? evet, ise kendilerini hem alevi hem ateist olarak tanımlayanların durumu nedir?

    b. bazı ateistlerin aleviliğe ve alevilere olan sempatilerinin nedeni nedir?

    5. alevilerin bir alevi katliamcısı olan m.kamal'e sempati duymalarının nedeni nedir? alevi katliamcısı olduğunu iddia ettikleri yavuz sultan selim'e kin besledikleri gibi neden m.kamal'e de kin beslemezler?

    6. aleviler de tıpkı yahudiler gibi korundukları ve kendilerinden olmayanlara (özellikle müslümanlara) saldırdıkları halde neden sürekli olarak yahudiler gibi mağdur ve mazlum edebiyatı yapmaktadırlar? kendilerini hümanist olarak tanıttıkları halde alevilerin sürekli olarak karşıtlarına saldırmaları bir çelişki değil midir? hümanist olan birisi sabah akşam karşıt olduğu kişilere sövüp sayar mı, sokaklara dökülüp yakıp yıkar mı?
    ···
   tümünü göster