1. 1.
    +7
    selam binler zaman zaman buraya entriler girip dota 2'yi takip edenler için güzel yazılar yazacağım. hatta heveslendirebilirsem lol'cü kardeşlerimi dota 2'ye çekmeyi de isterim.

    öncelikle dota'dan bahsedeyim. dota'yla uğraşan elemanın lakabı icefrog. bu adam heroların özelliklerini ayarlayan ve dota'ya yeni herolar kazandıran biri. 13/12/2013'te gelen güncellemeyle legion commander geldi dota'mıza. neyse genel bilgilerden şaşmayayım. dota bir takım oyunu. bu oyunda bireysel olarak istersen dünyanın en iyi oyuncusu ol, takım olamadığın takdirde kaybedersin. bu kadar net. çok güzel bir oyun çıkarırsın ama takımında bir eleman mal olduğunda dahi kaybedebilirsin. o yüzden takım oyunu oynaman çok önemli. dota'nın popülerleşmesi artınca ve profosyonel turnuvalar yavaş yavaş boy gösterince oyun şirketi valve devreye girdi ve icefrog'u bünyesine katarak dota 2'yi çıkardı.

    dota 2 ne gibi avantajlar getirdi?
    -profosyonel dota dediğimiz ortam bir anda sıçarama gösterdi. fnatic gibi lol, cs ortamlarında olan bir takım dota 2'ye geldi en basitinden. valve'nin bizzat organize etti the international adında çok ciddi ödüller verilen(milyon dolarlar) turnuva(lar) ortaya çıktı.
    -itemlere tıklamak için dota'da warkey adında bir program kullanılırdı, dota 2 sayesinde itemleri istediğimiz tuşlarla oynayabilme imkanı bulduk.
    -grafiklerde müthiş bir gelişme yaşandı. dota'nın da diğer oyunlara fark atması aslında bunla beraber geldi. lol'e bakıp çizgi film dediğimiz grafiklere artık çok rahatlıkla gülüp geçiyoruz dota 2 sayesinde.
    -herolara kostüm alınabiliyor(bilmeyenler için bu kostümler sadece estetik olarak duruyor başka numarası yok)

    bir de lol'den farkından bahsedeyim.
    -dota'da deny diye bir kavram vardır. eğer krebinizin canı belli bir miktarın altına inerse atıyorum 450 canlık krebin canı 150'nin altına inerse kendi krebinize vurabiliyorsunuz. bu ne işe yarıyor, lol'de böyle bir olay yok dıbına koyayım dediğinizi duyar gibiyim. bir kere kendi krebine son vuruşu sen yaparsan rakibin alacağı exp düşüyor ve rakip son vuruşu yapamadığı için altın alamıyor. nitekim bu deny olayı kuleler ve herolar(ama heronun bazı skilleri yemesi lazım, venomancerin ultisi, doomun ultisi gibi öyle her zaman da denyt atamazsınız) için de var.
    -lol'de hero almak için para biriktirmen lazım diye bir saçmalık varken şu an dota 2'de 100'den fazla heroyu istediğin gibi oynayabiliyorsun. yok benim envanterimde 30 hero var bunlardan birini oynamak zorundayım demiyorsun istediğini seç oyna paşam.(dota 2'de bütün dota heroları yok, güncelleme oldukça geliyor. dota'da 115-125 civarında hero var. yani 5-10 hero daha gelecek)
    ···
   tümünü göster