1. 76.
    -1
    böyle bi "tarih" programı varmış.. tabii bi ara pelin batu'nun azarlandığı ortam diye hatırlamam fazla sürmedi. ben programın isminin ve konseptinin farklı olduğunu zannediyordum. geçen gün, memlekete gittiğimde bulaşıkları yıkarken "ses olsun bari" diye televizyonu açtım ve bu rezalete tanık oldum. zaten bulaşıklar biter bitmez de, kapattım televizyonu..

    birbirinden küstah dört tane insan. tarih konuşuyorlar. sanırım insanlara anlatımlarını meta olarak sunarak nefret ettirmeye çalışıyorlar tarihten. veyahut ağzı sulanarak bunları dinleyip sevenler var ise, akıl fikir diliyorum. başka bişi değil. anlatım adı altında sohbetler, sohbet adı altında goygoylar, goygoy adı altında müstehzi laf sokmalar, bunun altında da boşluk. evet, sadece boşluk. onca senelik emeğin üzerine pazarlama taktikleri. yazık.

    artık herşey bezirganlıktır, satış hedefidir şudur budur. ancak, kamu yararı için değil para için lak lak edildiği bu kadar göze sokulmaz yahu. bi hevesle tarih çalışan ama büyük hayal kırıklığına uğrayan sayısız gencin müsebbipleri bu kadar hakaret edemez. meğer ne kadar şanslıymışım ben: seyre dalarak, gece yatmadan hap niyetine alarak değil; herhangi bi maddi beklenti olmadan ve bu uğurda küçük çaplı servet harcayarak farklı farklı kaynaklar ile keşfe çıkmışım, ne malumatfuruşluk ne de münevverlik taslayarak "cahil" olmakta inat etmişim..
    ···
   tümünü göster